Възползвайте се от сезонните зеленчуци за един вкусен и бърз обяд.
Днес ви запознаваме с една по-необичайна идея, перфектна за летните дни, в които търсим да разнообразим менюто си. Независимо дали ще го наречете чийзкейк, омлет на фурна или киш, резултатът е обещаващо вкусен.
За да приготвите рецептата ще ви трябват:
3 яйца
150 грама краве сирене
1/4 чаша готварска сметана
150 грама крема сирене
1 средно голям патладжан
6 чери домата, почистени и разполовени
10 черни маслини
1/4 чаша пресни листа риган
6 супени лъжици зехтин
сол и пипер
Приготвяне:
В предварително загрята фурна на 200 градуса в тавичка с хартия за печене сгответе нарязаните на половинки колелца патладжан с 4 супени лъжици зехтин и малко сол и пипер. Печете ги за около 20-25 минути, докато добият златист цвят.
В това време подгответе тавичка, като я намазните, за да не залепва или сложете алуминиево фолио или хартия за печене. В отделна купа разбийте яйцата, крема сиренето, готварската сметана и краве сиренето, докато не получите гладка и гъста смес – би трябвало да ви отнеме около пет минути.
Наредете готовите парченца патладжан в тавичката заедно с чери доматите, маслините и ригана, който можете да накъсате наравно навсякъде. След това изсипете яйчната смес. Отгоре можете да декорирате с няколко резена от зеленчуците или с риган. След това печете на 180 градуса за 30 минути, докато не получите златист загар. Накрая намажете чийзкейка с 1 чаена лъжица зехтин за финиш и сервирайте топло.