Създайте вечеря като от ресторант с много по-малко усилия с тази улеснена версия на класическата рецепта.
Готвачите казват, че можеш да познаеш какъв е един човек от начина, по който готви пиле. Ние ви предлагаме да се представите като забавни и готини и да го направите с вино.
Ще ви бъдат нужни:
1 цяло пиле
2 супени лъжици масло
4 парчета бекон, нарязани
1 голям лук, нарязан
3 скилидки чесън
400 грама гъби, нарязани
2 чаши сухо бяло вино
1 супена лъжица горчица
Половин чаша сметана за готвене
¼ чаша пресен магданоз
Сол и пипер за овкусяване
Приготвяне:
Овкусете пилето и пригответе тиган, в който да разтопите маслото. Печете пилето в него за по четири минути от всяка страна или докато покафенее.
Когато месото е готово, оставете го настрани и в същия тиган изпечете бекона за около три минути. Сотирайте лука, заедно с бекона, за пет минути, след което добавете чесъна и гъбите за още 5-6 минути.
Добавете пилето, виното и горчицата. Когато виното започне да къкри, захлупете тигана и гответе на ниска температура за 15-20 минути, докато пилето не е напълно готово. След това добавете сметана и гответе още 8-10 минути.
Сервирайте с пресен магданоз.
Кулинарен уикенд: Пиле с праскови и розмарин
Пилешко филе с кестени и картофено пюре