За този здравословен десерт няма да се наложи да полагате каквито и да е усилия.
Нахут и шоколад – предполагаме не сте виждали тази комбинация преди нали? Но обещаваме ви, доста е вкусна.
Нахутът става хрупкав, когато се препече, а неутралният му вкус позволява добре да се съчетае с шоколада.
Здравословен чийзкейк с извара
Трябват ви две консерви от бобовото растение и 150 грама шоколад, за предпочитане черен.
Първо подсушавате нахута и го запичате на фурна, след което ги покривате с шоколад. От топлината той би трябвало да се разтопи сам и да покрие нахута, но ако не се случи, може да пъхнете сместа за малко в микроволнова.
На този етап можете да добавите допълнителен вкус като ванилия или портокалови корички.
След това оформете на купчинки сместа върху хартия за печене и оставете да изсъхнат и да се втвърдят.