Освен полезна и апетитна, тази рецепта е и много instagramable с яркия си лилав цвят.
Традиционният хумус, дошъл от Близкия Изток, отдавна стана любимец в много домакинства, заради лесното и бързото си приготвяне и нестандартен вкус. Но ако ви е омръзнала типичната рецепта, предлагаме нещо по-различно.
За хумуса ще ви трябват:
200 грама нахут от консерва (или предварително сварен)
2 малки глави цвекло
1 скилидка чесън
2 супени лъжици тахан
сокът на един лимон
2 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица кимион
сол, черен и червен пипер на вкус
Приготвяне:
Започнете като приготвите цвеклото – обелете го и го нарежете на парчета. След това запечете на фурна с малко зехтин и сол за около 30 минути на 170 градуса. Прибавете цвеклото и всички останали съставки в блендер и пасирайте до хомогенност. Декорирайте по желание.
Домашен хумус със сушени домати
Кулинарен уикенд: Сладък хумус