Топлата вода с мед дава повече енергия от кафето

И още ползи от тази вълшебна напитка за здравето

Нещо съвсем простичко като топлата вода с мед е изключително полезно за дравето.

Топлата вода, в която е разтворена лъжичка мед, дава енергия, регулира теглото и може да помогне при овладяването на алергиите към полени.

Водата с мед може да ни помогне да отслабнем

Това важи особено за хората, които пият сладки напитки като сокове и газирано. Водата с мед ще засити нуждата им от нещо сладко за пиене, но и ще зареди тялото с редица полезни вещества. За разлика от захарта и подлсадителите в различните готови напитки, тази в меда е натурална и полезна в умерени количества. Разбира се, не може да очаквате, че от вода с мед реално ще започнете да топите мазнини, но определено това е много по-добрият начин да заместите изкуствените сладки напитки.

Освен това, водата с мед подсилва имунната ни система. Причината е, че медът има мощни антибактериални свойства. Той е богат на ензими, витамини и минерали и има свойствата на антиоксидант. Но е важно винаги да сте сигурни, че купувате натурален мед, а не продукт на базата на фруктоза (за съжаление, този тип продукти напоследък се срещат навсякъде в търговската мрежа и правят четенето на етикета задължително).

Медът помага да овладеем алергиите

12 нестандартни ползи от лимона

Малкото количество полени, които се съдържат в него, помагат на тялото да се аклиматизира към полените във въздуха. Важно е обаче ако страдате от някаква алергия и искате да приемате пчелен мед, първо да направите консултация с лекар. Важи особено, ако ще дадете мед на малко дете или на бебе.

Мед + вода + лимон = натурална енергийна напитка

Тази комбинация е достъпна и бърза за приготвяне – всъщност, напитката ще е готова за времето, което ви е нужно да си направите едно кафе. Но е много по-тонизираща и полезна за организма от кафето. За разлика от кофеиновите напитки, водата с лимон не дехидратира тялото, точно обратното. Така че не сте длъжни да замествате кафето изцяло, но ако опитате няколко поредни сутрини тази натурална лимонада с мед, със сигурност ще се влюбите в освежаващия ефект.

И още…

Ползите от водата с мед не свършват до тук. Тази напитка понижава нивата на лошия холестерол в тялото, помага при кашлица и възпалено гърло и стимулира организма ни да изчиства токсините. Особено когато сме добавили и малко лимон, който помага на функцията на черния дроб.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА PRODAVALNIK

Prodavalnik27 СЕПТЕМВРИ 2019

Шегувате ли се? Нямам от какво да се оплача!

Няколко изключителни жени накратко обобщават какво е за тях остаряването

Beauty04 ЮЛИ 2019

4 малко по-различни идеи за ежедневен грим

Разчупете рутината в края на сезона!

Prodavalnik01 ЯНУАРИ 2016

Да влезем във форма със звездите

Ето какво споделят в Instagram те за диетата и спортния си режим

Prodavalnik29 НОЕМВРИ 2015

Подобрете любовния си живот с помощта на фън шуй

Подредете спалнята, за да вкарате в ред връзката си