Трениране 4 пъти седмично е оптималният вариант

Това показва ново изследване. Вижте защо!

Мислим си, че колкото повече тренираме, толкова повече горим калории. Но според едно ново изследване, прекаляването с тренировките може всъщност да ви направи по-малко активни през останалото време на денонощието. 

Хората, които изразходват огромно количество енергия във фитнеса са склонни да пестят енергия в ежедневието като намаляват физически дейности като разхождане на кучето, домакински задължения, игра с децата и т.н.
Според резултатите от изследването на д-р Джон Маккарти от Университета на Алабама в Бирмингам, жените които тренирали 6 пъти седмично намалили значително активността си през останалото време на денонощието. 
Честотата на тренировките, която спомага за най-голямо количество изгорени калории сумарно – и от физическите усилия във фитнеса и от активността през останалото време, е 4 пъти седмично. Жените в проучването, които тренирали 4 пъти седмично, увеличили средно с 294 калории на ден разхода на енергия.

Каква е причината за това трениращите по 6 пъти на седмица да горят по-малко калории от трениращите 4 пъти седмично?

В началото учените предположили, че прекаляването с тренировките води до по-голям стрес и умора, но се оказало, че не това е причината. Основното оплакване от страна на участничките било, че тренирането 6 пъти седмично отнема много от времето им извън работа и се налага да се откажат от други дейности през останалото време – разходка, каране на колело и т.н. 
Съветът на Маккарти е да изберете такава честота на трениране, която да съответства на времето, с което разполагате, защото изгарянето на калории е важно да се случва и извън фитнеса.

Материала изготви: Мария Димитрова

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес18 СЕПТЕМВРИ 2019

Как тренират българските фитнес инфлуенсъри?

Как фитнес инфлуенсърите у нас се грижат за фигурата си, какви са любимите им тренировки и още

Фитнес17 СЕПТЕМВРИ 2019

Тренировка за стегнато тяло само с един фитнес уред

Можете да го използвате както във фитнеса, така и у дома

Фитнес02 СЕПТЕМВРИ 2019

Фитнес треньорът в задния ви джоб - инстаграм профилите за упражнения, които трябва да следвате

Съветите на тези инфлуенсъри ще преобразят тялото ви

Фитнес15 АВГУСТ 2019

Тренировки без тежести за дупе и крака от фитнес инфлуенсърите

Всяка една от тях можете да направите навсякъде и не изискват никакво оборудване