Трениране 4 пъти седмично е оптималният вариант

Това показва ново изследване. Вижте защо!

Мислим си, че колкото повече тренираме, толкова повече горим калории. Но според едно ново изследване, прекаляването с тренировките може всъщност да ви направи по-малко активни през останалото време на денонощието. 

Хората, които изразходват огромно количество енергия във фитнеса са склонни да пестят енергия в ежедневието като намаляват физически дейности като разхождане на кучето, домакински задължения, игра с децата и т.н.
Според резултатите от изследването на д-р Джон Маккарти от Университета на Алабама в Бирмингам, жените които тренирали 6 пъти седмично намалили значително активността си през останалото време на денонощието. 
Честотата на тренировките, която спомага за най-голямо количество изгорени калории сумарно – и от физическите усилия във фитнеса и от активността през останалото време, е 4 пъти седмично. Жените в проучването, които тренирали 4 пъти седмично, увеличили средно с 294 калории на ден разхода на енергия.

Каква е причината за това трениращите по 6 пъти на седмица да горят по-малко калории от трениращите 4 пъти седмично?

В началото учените предположили, че прекаляването с тренировките води до по-голям стрес и умора, но се оказало, че не това е причината. Основното оплакване от страна на участничките било, че тренирането 6 пъти седмично отнема много от времето им извън работа и се налага да се откажат от други дейности през останалото време – разходка, каране на колело и т.н. 
Съветът на Маккарти е да изберете такава честота на трениране, която да съответства на времето, с което разполагате, защото изгарянето на калории е важно да се случва и извън фитнеса.

Материала изготви: Мария Димитрова

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Фитнес20 ФЕВРУАРИ 2020

150 минути тренировки на седмица лекуват депресията

Според специалистите редовното движение помага повече от хапчетата

Фитнес18 ФЕВРУАРИ 2020

Тренировка за стегнат корем... директно от леглото

Само 10 минути сутрин ще ви гарантират перфектно стегната талия

Фитнес15 ФЕВРУАРИ 2020

Пилатес за изгаряне на мазнините по бедрата

6-минутна тренировка, която се изпълнява у дома

Фитнес13 ФЕВРУАРИ 2020

Двойките, които тренират заедно, са по-щастливи и правят по-добър секс?

Или защо да отпразнуваме Свети Валентин не в ресторант, а във фитнеса