Едно упражнение, с което бързо да подобрите стойката си

Ако ходите изгърбени, правете това движение и се насладете на фантастичен резултат

Едно упражнение, с което бързо да подобрите стойката си

Лошата стойка на тялото е силно разпространен проблем при много млади жени и освен, че не изглежда никак красиво, с времето състоянието може сериозно да се влоши.

Оказва се, че всички онези забележки, които майките ни и учителите ни правеха в детските години, относно начина, по който стоим на чина и пишем домашните си у дома, наистина имат значение.

Ако работите на бюро, това със сигурност важи за вас и в момента, но в допълнение към обездвижването и прекарването на много време в седнало положение идват наднорменото тегло и дори прекаленият стрес.

Мускулите на гърба по принцип са малко по-слаби, а с времето отслабват още повече. Можем ли тогава да се преборим с проблема?

Ключът се крие в това лесно упражнение, което можем да правим и вкъщи. Редовното му изпълнение ще изправи гръбнака и стойката, и походката ни, ще се подобри значително.

5af508758ba75f28ceeb940b593958c4

Легнете на пода по корем с лице, гледащо към пода. Бавно изправете глава и започнете да повдигате горната част на тялото си, както е показано на картинката. Повдигнете се до степен, в която се чувствате удобно и не се пренатоварвайте, ако изпълнявате упражнението отскоро. Придържайте ръцете си от двете страни на тялото с длани, опрени в бедрата.

Упражнението задейства мускулите както на гърба, така и на краката. Десет минути на ден по десет повторения са достатъчни в началото. С течение на времето добавяйте още повторения, като продължавате да го изпълнявате всеки ден. Скоро ще забележите, че мускулите в гърба ви не само са укрепнали, но вече и походката ви, и стойката ви, са се подобрили значително.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Йога за стегнато дупе
Фитнес04 ЮЛИ 2020

Йогалатес за стегнато тяло и спокойствие на духа

20-минутна тренировка ви пренася на морето

Мотивация за понеделник: 10-минутна тренировка за енергия и добро настроение
Фитнес29 ЮНИ 2020

Мотивация за понеделник: 10-минутна тренировка за енергия и добро настроение

Започнете седмицата подобаващо с кратка тренировка

Кога е най-доброто време от деня за тренировка
Фитнес27 ЮНИ 2020

Кога е най-доброто време от деня за тренировка

Някои казват сутрин, други следобед, кога всъщност е най-добре?

Маслата натурални "убийци" на стриите
Фитнес24 ЮНИ 2020

Две седмици до по-слаби крака с тренировка за 10 минути

Създателката на тази тренировка обещава резултати в рамките на две седмици