Здраве & Фитнес : Диети30 ДЕКЕМВРИ 2021

Лесни трикове да ядем по-малко

Намалете не само броя порции, но и броя калории

5 минути упражнения за стегнат корем от треньора на звездите

Да консумирате по-малко храна не означава да гладувате, а да заблудите себе си, че ви е нужно по-малко количество, за да сте сити.

Благодарение на няколко лесни и хитри трикове, може да намалите както порциите си, така и приеманите калории. По този начин без драстични диети ще се отървете от онези досадни 2-3 килограма, които ви делят от перфектната форма… или пък ще си спестите натрупването на излишно тегло по време на празниците.

Колко често може да нарушаваме диетата си?

#Забравете за телефона, телевизора и лаптопа. Докато се взирате в екрана или просто преглеждате социалните мрежи, неусетно приемате повече храна. Причината е, че занимавате съзнанието си с нещо друго (различно от храненето) и така не следите количеството, което изяждате. Този навик е особено вреден вечер, когато седнете пред телевизора с пакет чипс или сладки, които изведнъж се изпаряват.

Лесни трикове да ядем по-малко

#Организирайте всичко. Когато денят ви е организиран и подреден, няма да имате време, за да се чудите какво ще ядете. Освен това ще пропуснете и яденето от скука, което най-често се случва следобеда, когато човек е уморен и няма занимание, което да го отклони от похапването.

#Сядайте! Ако се храните прави или още по-зле – вървейки, е много вероятно да не обърнете внимание на количеството храна, която приемате. Подобно на използването на технологиите, яденето в движение ви разсейва. Хранете се седнали и така ще сте фокусирани изцяло върху ястието ви, което също така ви дава възможност и да му се насладите много повече.

#Нож и вилица. Според последните проучвания, храненето с прибори намалява с 30% количеството приета храна. Защо? Разрязването на всяка хапка отнема време, а и сигналите, че сте се нахранили, достигат по-бавно до мозъка и съответно драстично намалявате вероятността от преяждане.

5 съвета да опазим здравето си между Коледа и Нова година

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета
Диети25 МАРТ 2022

С какво да се храним за бюджетна, но здравословна диета

Няколко идеи за диетични, но достъпни храни

Малки трикове за по-успешна диета
Диети24 МАРТ 2022

Малки трикове за по-успешна диета

Тези съвети ще ви помогнат да ограничите апетита

Плодовете и зеленчуците врагове на плоския корем
Диети15 МАРТ 2022

Плодовете и зеленчуците врагове на плоския корем

Да, дори сред тях има храни, които ни пречат да се чувстваме и да изглеждаме добре