Как реагира тялото ни, когато откажем захарта

Ето какво печелим, когато се разделим със сладките изкушения

За много хора най-трудната част от диетите е лишаването от сладки изкушения.

Лишаването от захарта обаче може да има много положително влияние върху организма ни, и то не само по време на диета, а изобщо. Хората, които изключили напълно захарта от храненето си, дори за известно време, споделят, че наблюдават значително подобрение в здравословното си състояние и външния си вид.

Ето какви са основните неща, които се случват с тялото ни, когато кажем “не” на сладкото за един месец.

Намаляване на теглото

Има хора, които могат да отслабнат само като спрат сладкишите и подсладените напитки. Дори да не сте сред тях, няма начин да не загубите тегло, когато се лишите от захарта. Намаляването и отказването от тези изкушения води до стопяване на мазнините на корема и намаляване на риска от кардиоваскуларни заболявания.

sugar 2

Прилив на енергия

Хората, отказали сладкото, се чувстват много по-енергични и пълни с желание за работа и други активности от ежедневието. Това се дължи основно в отсъствието на колебания в нивата на кръвната захар, които обикновено се наблюдават след прием на сладкиш, бисквити или следобедно кафе.

Перфектна кожа

Прекалената консумация на захар води до влошаване на състоянието на кожата, правейки я по-предразположена към акне и зачервявания. Здравословната диета, в която тя отсъства, оставя лицето ни хидратирано, с изравнен тен и без петна, а хората, добавили към това и отказа от вредни мазнини, наблюдават и по-малко бръчки върху кожата си.

Редовен стомах

Проблемите с храносмилателната система често могат да бъдат решени чрез намаляването на захарта. Добрата работа на стомаха е най-ефективната детоксикация, която можете да постигнете, а резултатите от нея са видими и външно – плосък стомах без досадното подуване.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети23 АВГУСТ 2019

Жените пълнеят на корем от алкохол и липса на протеини

Променете начина си на живот, за да се радвате на изваяна фигура. Ето как да го направите

Диети10 АВГУСТ 2019

Полезна закуска за различните зодии

Палачинки, сандвич или френски тост? Ето какво да изберете:

Диети09 АВГУСТ 2019

10 храни, които се борят с целулита

Включете следните продукти, за да се сдобиете с перфектно дупе

Диети08 АВГУСТ 2019

Лесни и свежи хапки до 150 калории

Заложете на здравословните плодове и няма да съжалявате