Как реагира тялото ни, когато откажем захарта

Ето какво печелим, когато се разделим със сладките изкушения

За много хора най-трудната част от диетите е лишаването от сладки изкушения.

Лишаването от захарта обаче може да има много положително влияние върху организма ни, и то не само по време на диета, а изобщо. Хората, които изключили напълно захарта от храненето си, дори за известно време, споделят, че наблюдават значително подобрение в здравословното си състояние и външния си вид.

Ето какви са основните неща, които се случват с тялото ни, когато кажем “не” на сладкото за един месец.

Намаляване на теглото

Има хора, които могат да отслабнат само като спрат сладкишите и подсладените напитки. Дори да не сте сред тях, няма начин да не загубите тегло, когато се лишите от захарта. Намаляването и отказването от тези изкушения води до стопяване на мазнините на корема и намаляване на риска от кардиоваскуларни заболявания.

sugar 2

Прилив на енергия

Хората, отказали сладкото, се чувстват много по-енергични и пълни с желание за работа и други активности от ежедневието. Това се дължи основно в отсъствието на колебания в нивата на кръвната захар, които обикновено се наблюдават след прием на сладкиш, бисквити или следобедно кафе.

Перфектна кожа

Прекалената консумация на захар води до влошаване на състоянието на кожата, правейки я по-предразположена към акне и зачервявания. Здравословната диета, в която тя отсъства, оставя лицето ни хидратирано, с изравнен тен и без петна, а хората, добавили към това и отказа от вредни мазнини, наблюдават и по-малко бръчки върху кожата си.

Редовен стомах

Проблемите с храносмилателната система често могат да бъдат решени чрез намаляването на захарта. Добрата работа на стомаха е най-ефективната детоксикация, която можете да постигнете, а резултатите от нея са видими и външно – плосък стомах без досадното подуване.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети21 ЯНУАРИ 2020

Дори веган диетата може да бъде опасна за природата

Един от най-големите виновници - бадемовото мляко и листните зеленчуци

Диети18 ЯНУАРИ 2020

Въглехидрати за закуска, обед и вечеря - възможно с правилната диета

Само от името й предсказваме, че ще ни хареса - "Super Carb"

Диети17 ЯНУАРИ 2020

Топ 5 на най-полезните диети в света

Ето как го правят французите, италианците, хората в Азия и в скандинавските страни

Диети15 ЯНУАРИ 2020

По-тънка талия без тренировки?

Единствените упражнения, които ще правите, ще са дихателни