Здраве & Фитнес : Диети16 АВГУСТ 2018

Как да разберем, че тялото ни има нужда от спешен детокс

Спрете алкохола, намалете сладкото и пийте много вода

Как да разберем, че тялото ни има нужда от спешен детокс

Когато огранизмът ни се пренасити с токсини, можем да изпитаме стрес и дори да променим държането си на подсъзнателно ниво.

Натрупването на токсини в тялото се случва, колкото и да се стараем да избегнем този процес. Отровите идват от пушенето, пиенето и яденето на преработени храни.

Но как да разберем дали имаме спешна нужда от изчистване на тялото? Тук сме събрали четирите основни признака, които ще ви подскажат това:

Събуждате се изморени

Ако всяка нощ получавате препоръчителната дневна доза сън от 7-8 часа и се събуждате изморени, то токсините може да са виновни за това. Когато тялото ви има излишък от отрови, то работи усилено в опита си да ги премахне възможно най-бързо. Това от своя страна неизменно води до намалена енергия на сутринта, защото през нощта организмът ни е работил, вместо да отпочине.

Детокс режимът на Деми, Бионсе и Гуинет

Наддавате тегло

Една здравословна диета и редовните упражнения са достатъчни, за да отслабне един здрав организъм. Ако все пак вие не само не отслабвате, но дори и наддавате, това може да бъде в резултат на хормонален дисбаланс, причинен от наличието на твърде много токсини в тялото.

Как да разберем, че тялото ни има нужда от спешен детокс

Как да предотвратим задържането на вода

Имате лош дъх

Ежедневното миене на зъбите е основният начин да поддържате на зъбите здрави. Ако въпреки това имате лош дъх, то най-вероятно тялото ви задържа токсини. Той може да се дължи на това, че черният дроб не е в състояние успешно да се отърве от всички отрови. Лошият дъх може да бъде знак и за различни други здравни проблеми.

Не преработвате храната

Когато тялото ви е натрупало токсини, може да бъде много трудно за храносмилателната система и за други вътрешни органи да функционират правилно. Най-вероятно вие имате проблем с изхвърлянето на преработената храна от тялото си, което води до отслабване на имунната система. Освен това, ако тези симптоми остават незабелязани, или нелекувани за прекалено дълго време може да доведе до постоянна умора и общо увреждане.

Как да се прочистите най-добре?

Ако сте забелязали някои от симптомите по-горе, тогава би било добра идея да започнете режим за детокс. За начало, спрете консумацията на алкохол, за да се възстанови правилното функциониране на черния дроб. Включете в менюто си храни като авокадо, моркови, грейпфрут, зелен чай. Освен това се уверете, че тренирате редовно, както и че ежедневно пиете по много вода – поне 2 л.

Рестартирайте метаболизма с тридневен детокс

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Петте правила на средиземноморската диета
Диети15 АПРИЛ 2021

Петте правила на средиземноморската диета

Мазнините са ваш приятел, ако искате да отслабнете и да се погрижете за здравето си

Витаминозните салати на пролетта
Диети31 МАРТ 2021

Витаминозните салати на пролетта

Тези салати няма да ви оставят гладни, а ще ви помогнат с отслабването за лятото

В диетата на Шей Мичъл винаги има място за сладолед и пица
Диети22 МАРТ 2021

В диетата на Шей Мичъл винаги има място за сладолед и пица

Актрисата признава, че не вярва в ограниченията, а в умните избори по отношение на храната

3 начина, по които диетата скъсява живота ни
Диети13 МАРТ 2021

3 начина, по които диетата скъсява живота ни

"Здравословните" храни не винаги са полезни за здравето