Living : Развлечения16 АВГУСТ 2018

16 места по света, където не стъпва човешки крак

Имате ли смелостта да посетите най-мистериозните и опасни места на планетата?

№1 Международното семехранилище в Норвегия, което съдържа над 100 милиона семена, които биха възстановили хранителните култури на Земята при евентуален Апокалипсис.

№2 Остров Северен Сентинел в Индия е обитаван от племе, което не иска да има никакъв контакт с модерния свят - никой посетил острова не се е завърнал да разкаже защо.

№3 Зоната на смъртта в Чернобил е строго забранена, тъй като нивата на радиация в приблизително 30 километровия участък са толкова високи, че носят смрътна опасност за всеки осмелил се да навлезе в нея.

№4 Прокълнатият остров Повеглия в Италия е известен с това, че 50% от почвата му всъщност са изгорени и заровени човешки останки в следствие на чумата, върлувала там през вековете.

№5 Зона 51 в Щатите е може би най-мистериозното място на света. Никой не знае какво точно се случва в Зоната, но се носят слухове, че там се изследват извънземни и се тестват терористични оръжия.

№6 Змийският остров в Атлантическия океан е обитаван от над 4000 вида отровни змии, включително и златната усойница - най-опасната змия на света.

№7 Мистериозният подземен тунел Метро-2 в Русия е построен по времето на Сталин и се носят слухове, че тунелът е служил за прикритие на хората по високи постове по време на войната.

№8 Новообразувалият се остров Съртси е строго забранен за турсити. Учените непрестанно наблюдават острова, за да разберат как се сформира екосистема без човешка намеса.

№9 Тайният архив на Ватикана съдържа неизвестна на обществото информация за католическата църква, Микеланджело и Мартин Лутер Кинг.

№10 Забраненият остров в Хавай е частна собственост вече над 150 години и дори на звезди като Мик Джагър е отказан достъпът.

№11 Пещерите Ласкаукс във Франция са на повече от 17 хил. години и са покрити в рисунки на диви животни. За да се запази качеството на рисунките, достъпът на хора е строго забранен.

№12 Остров Северният брат се намира до Ню Йорк и е буквално заразен. Неговият обитател Мери Малоун е пренесла вируса коремен тиф от острова към града.

№13 Забранената зона във Фокушима е съвременният еквивалент на Чернобил. След атомната бомба през 2011, нивата на радиация са живото- застрашаващи.

№14 Храмът Исе в Япония е построен без да се използва нито един пирон и на всеки 20 години се преправя. Достъпът е разрешен само за свещениците и императорското семейство.

№15 Бохемската гора в САЩ е годишно събитие, датиращо от 200 години, което събира най-известните политици, нобелови лауерати, военни офицери и др., които извършват тайни ритуали в продължение на 2 седмици.

№16 Островът на маймуните в САЩ е обитаван от над 4000 маймуни от вида резус, като всички те са заразени от вируса херпес Б и затова достъпът на хора е строго забранен.

Светът е пълен с екзотични дестинации и гледки, които спират дъха. Но има и такива места, на които достъпът е забранен и то с причина…

Тайни острови, мистериозни пещери и обезлюдени квартали са само част от списъка с места, на които е забранено да стъпва човешки крак. Достъпът до тях е или строго ограничен или направо невъзможен.

А както знаем забраненият плод е най-сладък. И ако не искате да си навлечете неприятности с местните власти или някои зли сили, може спокойно да разгледате галерията ни с предложения за най-опасните и вълнуващи места по света, които биха уплашили и най-големия фен на хоръра и трилърите.

Вижте и няколко идеи за дестинации, на които е престъпление да не отидете: 

12 инспириращи дестинации за приключенци

Най-красивите острови в Европа

24 нереално красиви места в Италия, в които ще се влюбите

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

„Love Again“: Романтичната комедия, която ще разтопи сърцата ни
Развлечения05 МАЙ 2023

„Love Again“: Романтичната комедия, която ще разтопи сърцата ни

Време е за още една романтика на големия екран и тя идва благодарение на новия филмов проект на Приянка Чопра Джонас.

Какво да очакваме от сезон 2 на „The Ferragnez“?
Развлечения04 МАЙ 2023

Какво да очакваме от сезон 2 на „The Ferragnez“?

Новият сезон на риалити шоуто на Киара Ферани ще бъде излъчен по Prime Video на 18-и май.

“And Just Like That…”: Кога да очакваме сезон 2?
Развлечения28 АПРИЛ 2023

“And Just Like That…”: Кога да очакваме сезон 2?

Кари Брадшоу и нейните приключения се завръщат за нова глава от „Сексът и градът“. И обещават много искри...