Защо си станала жена под чехъл?

Жената под чехъл мисли, действа и взема решения чрез и за своя мъж

Жените под чехъл са сред нас, като невинаги това е въпрос на пари.

Жената под чехъл може да бъде тази, която се нуждае мъжът да поеме цялата материална грижа за нея. Но има и по-сложни случаи. Много жени доброволно предават на мъжа си цялата власт върху себе си, и то далеч не само финансово.

Жената под чехъл мисли, действа и взема решения чрез и за своя мъж.

Тя се е превърнала в придатък и това я кара да се чувства по-значима и по-силна. Постиженията на мъжа й са по-важни от нейните собствени. Неговите интереси са най-вълнуващи, неговата работа е най-престижна, неговият усет за мода е най-впечатляващ…

Жената под чехъл споменава мъжа си във всеки разговор, без значение дали става дума за ремонта на банята (който Той вещо ръководи), за предстоящата почивка (която Той е настоял да си резервират и сам е намерил най-изгодните билети), за уроците по пиано на детето (понеже Той като малък е свирил на пиано и настоява малката/ малкият да получи подходяща музикална култура) или за това какво ще ядат на обяд в неделя (когато на гости ще им идват Неговите родители, много образовани и успешни хора, които много я харесват).

Мъжът на жената под чехъл валидира нейното съществуване. Фактът, че той я е избрал, е достатъчно доказателство колко атрактивна, умна и желана е.

Жените, които мъжете обичат да зарязват

Тези жени имат различни причини да се поставят в такова смешно положение. Може би компенсират отсъствието на силна бащинска фигура, на опит или на самочувствие. Може би страдат от огромен нарцисизъм – толкова са суетни, че не им стига това да се самоизтъкват, затова добавят и половинката си към пакета.

Може би са просто мързеливи и искат да блеснат с нещо, но е много по-лесно да лежиш на лаврите на някой друг, вместо да целиш собствени успехи и да поддържаш собствените си интереси.

Милото си е купило последен модел телефон? Изпратили са го на важна командировка в Щатите за две седмици, понеже е най-добрият мениджър? Учи те да караш мотор? Знае три езика? Страхотно готви? Ето ти достатъчни причини да си убедена в собствената си социална значимост. И да няма нужда лично да се напрягаш в работата или да се записваш на курсове.

Добре е всички да сме наясно с това къде свършва нормалната гордост от постиженията на любимия ни човек и къде започва това да се закачиш като ремарке за тях, абдикирайки от всяка самостоятелност. Във втория случай, единствените ви приятели в един момент ще останат други подобни жени под чехъл, с които да си мерите половинките като малки деца, които се бият с надуваеми мечове.

Хората, които мрънкат, живеят по-дълго

А останалите? Те съвсем правилно ще преценят, че след като вашият мъж е толкова начетен, успешен и изключителен, по-добре да ви пропуснат и директно да си станат приятели с него.

Болезнените истини за живота, които всички трябва да приемем

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс18 СЕПТЕМВРИ 2019

Една трета от хората се връщат при бившия си. Да го направим ли и ние?

Това проучване показва интересен поглед върху темата

Връзки & секс15 СЕПТЕМВРИ 2019

По-грозните мъже ни правят по-щастливи?

Колкото по-секси е съпругът, толкова по-стресирана е жената и рискът да се чувства потисната и недооценена скача

Връзки & секс09 СЕПТЕМВРИ 2019

Когато любовта дойде, без да сме готови за нея

Точка 3 описва едно от основните умения на хората да изграждат щастливи връзки. Обърнете му внимание!

Връзки & секс29 АВГУСТ 2019

Да, можеш да го накараш да се влюби в теб отново

Върнете лесно тръпката и близостта си, когато усетите, че във връзката е започнало да настъпва охладняване