Болезнените истини за живота, които всички трябва да приемем

Колкото по-рано, толкова по-малко разочарования

Болезнените истини за живота, които всички трябва да приемем

Тази статия може да ви подейства като болезнен ритник. Но ако осъзнаете тези истини, ще сте въоръжени с много по-реалистична нагласа за живота.

Преглътнете ги веднъж завинаги! Да, не всичко на света е прекрасно, но това не бива да ни отнема радостта от живота. Защото той може да бъде хубав… дори и след като свалим розовите очила.

Повечето ни спомени са фалшиви

Този психологически феномен напомня принципа на разваления телефон. Ние всъщност нямаме реални спомени, а всеки “спомен” е спомен за спомена, който последно е изникнал в съзнанието ни за даден човек или събитие. Нищо, което имаме в ума си, не се е случило точно така в действителност. С времето съзнанието ни изкривява всичко.

Животът не ни дава равен старт

Това къде и в какво семейство си роден е от определящо значение за шансовете ти в живота. Не е честно, но е факт. И по-добре да не се опитваме да се сравняваме или да се състезаваме с по-привилегированите от нас, защото това може единствено да ни депресира.

Няма гаранция, че ако сте добри, ще ви отвърнат със същото

Може да сте най-верният приятел, най-лоялната и грижовна любима, а един ден “от нищото” да ви предадат, да ви пренебрегнат или да ви изоставят. Бъдете подготвени за такива ситуации. Спестете си колкото можете “къде сбърках” главоблъсканиците. Отговорът е – никъде. Не сте сбъркали, просто понякога хората се държат като задници.

На някои хора просто не им пука за вас

Вашите преживявания са най-важното за вас самите. Но това не означава, че и на останалите хора им пука толкова. Простичко е – те си имат свои собствени проблеми, емоции, интереси. Случва се някой да не ви потърси със седмици или месеци, защото “няма никакво време”. Истината е, че ако толкова искаше, щеше да намери време. На него/ нея не й пука. Приемете тази истина и не го вземайте чак толкова навътре.

“Нямам време” е много относително казано

Повечето хора “имат” повече време, отколкото си мислят. Просто го прахосват по възможно най-глупавите начини. Висенете и зяпането в социалните мрежи е един от тях. Гледането на скучна телевизия и безсмислените разговори със случайни хора – също. Ако постоянно се оплаквате от липса на време, обърнете внимание как минава денят ви и зарежете тъпите раздумки с колегите на по цигара, които продължават по половин час. Вместо това направете нещо, което ви е наистина важно.

Какво крием зад марковите лога на дрехите си?

Да, разводът наистина е заразен

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Как да спечелите вниманието на всеки?
Better me24 ОКТОМВРИ 2020

Уроци за щастието от най-щастливата държава в света

В държавата, в която най-често времето е мрачно и неприятно, настроението на хората винаги е ведро

Ново проучване доказва, че е по-добре да раждаме децата си на по-късна възраст
Better me13 ОКТОМВРИ 2020

Какво могат да ни научат майките за успеха на работа

Организация на времето е тяхното второ име

Прочетете това, ако завиждате на другите жени
Better me09 ОКТОМВРИ 2020

4 малко познати начини да стимулираме хормоните на щастието

Да прогоним негативните емоции само с няколко малки допълнения към ежедневието

Седмичен хороскоп от 18 до 24 май
Better me29 СЕПТЕМВРИ 2020

Три неща, които успешните жени правят всеки ден

За успех на работата и в живота трябва да търсим баланса