Болезнените истини за живота, които всички трябва да приемем

Колкото по-рано, толкова по-малко разочарования

Тази статия може да ви подейства като болезнен ритник. Но ако осъзнаете тези истини, ще сте въоръжени с много по-реалистична нагласа за живота.

Преглътнете ги веднъж завинаги! Да, не всичко на света е прекрасно, но това не бива да ни отнема радостта от живота. Защото той може да бъде хубав… дори и след като свалим розовите очила.

Повечето ни спомени са фалшиви

Този психологически феномен напомня принципа на разваления телефон. Ние всъщност нямаме реални спомени, а всеки “спомен” е спомен за спомена, който последно е изникнал в съзнанието ни за даден човек или събитие. Нищо, което имаме в ума си, не се е случило точно така в действителност. С времето съзнанието ни изкривява всичко.

Животът не ни дава равен старт

Това къде и в какво семейство си роден е от определящо значение за шансовете ти в живота. Не е честно, но е факт. И по-добре да не се опитваме да се сравняваме или да се състезаваме с по-привилегированите от нас, защото това може единствено да ни депресира.

Няма гаранция, че ако сте добри, ще ви отвърнат със същото

Може да сте най-верният приятел, най-лоялната и грижовна любима, а един ден “от нищото” да ви предадат, да ви пренебрегнат или да ви изоставят. Бъдете подготвени за такива ситуации. Спестете си колкото можете “къде сбърках” главоблъсканиците. Отговорът е – никъде. Не сте сбъркали, просто понякога хората се държат като задници.

На някои хора просто не им пука за вас

Вашите преживявания са най-важното за вас самите. Но това не означава, че и на останалите хора им пука толкова. Простичко е – те си имат свои собствени проблеми, емоции, интереси. Случва се някой да не ви потърси със седмици или месеци, защото “няма никакво време”. Истината е, че ако толкова искаше, щеше да намери време. На него/ нея не й пука. Приемете тази истина и не го вземайте чак толкова навътре.

“Нямам време” е много относително казано

Повечето хора “имат” повече време, отколкото си мислят. Просто го прахосват по възможно най-глупавите начини. Висенете и зяпането в социалните мрежи е един от тях. Гледането на скучна телевизия и безсмислените разговори със случайни хора – също. Ако постоянно се оплаквате от липса на време, обърнете внимание как минава денят ви и зарежете тъпите раздумки с колегите на по цигара, които продължават по половин час. Вместо това направете нещо, което ви е наистина важно.

Какво крием зад марковите лога на дрехите си?

Да, разводът наистина е заразен

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me16 АПРИЛ 2019

50 научни факта за това как ни влияят цветовете

Знаехте ли, че синьото ни предразполага да харчим повече пари?

Better me25 МАРТ 2019

Как пилеем парите си, без да усетим

Ако спрем да правим тези няколко неща, можем да закърпим дупките в месечния бюджет

Better me08 МАРТ 2019

Кои са навиците на щастливите хора

За да бъдем щастливи не ни трябват големи богатства или чудеса, просто няколко добри навика.

Better me27 ФЕВРУАРИ 2019

Тест: Оставяш ли парите да контролират живота ти?

Проблемите с парите влияят на всички аспекти на живота ни, понякога твърде много. Този тест ще ти каже дали финансите контролират щастието ти.