Петте степени, през които преминава истинската любов

Ако имате късмет, ще стигнете до нея около петатата година на връзката ви

Какво е любов? Мислим си, че знаем, но истината е, че повечето хора смятат пеперудите в стомаха и бясното причличане за “любов”.

Ако искате да си обясните истинската същност на това чувство, научете през кои пет степени минават влюбените в близостта помежду си.

1 – Увлечение

Сладко-горчивата, сиропирана начална фаза на влюбването, в която хормоните ни бушуват.

Проверяваме по пет пъти в минута дали той не ни е писал. Мислим за него непрекъснато. Говорим само за него, светът се върти около миговете, прекарани заедно. Правим чудеса, за да му се харесаме, дрехи, прически, парфюм. “Отнесени от вихъра” е добро определение за този начален етап.

5 признака, че той няма да ви изневери

2 – Приземяване

Това е периодът, в който реалността започва бавно да отвоюва изгубените територии. Казано просто, настъпва истинското опознаване.

Появяват се първите моменти на разочарование, защото започваме да забелязваме и недостатъците на партньора ни. Важно е да си дадем сметка, че това е нормален процес и не значи край на любовта. Но тук вече идва моментът да положим усилия да се напаснем един към друг.

Видовете целувки и какво казват те за чувствата на мъжа

3 – Заравяне

В третия етап влюбените се “заравят” в общото си ежедневие. Битовата страна на живота става водеща. Темите на разговор вече не се въртят около киното, поезията и спомените от детството, а около това кой ще пусне прахосмукачката, колко пари остават до края на месеца, какво очакваме от общото си бъдеще. Искаме ли деца. Дали да изтеглим общ кредит за жилище. Проверяваме доколко ежедневните ни навици, както и големите ни цели в живота съвпадат с тези на партньора.

Ако на тази степен на обичането се окаже, че имаме съвместимост, шансът да останем заедно за цял живот е голям.

Кой тип жена сте: Майка, Съпруга или Любовница?

4 – Разравяне

След няколко години заедно, ако сме щастливци, идва време отново да надигнем глава от материално-битовата страна на общия ни живот. “Разравянето” на общите отговорности ни помага да осъзнаем колко много вече сме изградили с този човек, колко общи неща има помежду ни и си даваме сметка, че сме се привързали към него, включително към малките му недостатъци. Това е фаза на преоткриването. Отново имаме желание да излезем на среща, да водим вълги разговори.

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс

5 – Любов

Обикновено настъпва около петата година на връзката. Любов е, когато сме опознали своя избраник напълно, с всички негови добри и лоши страни, и си дадем сметка, че го обичаме точно такъв, че не бихме променили нищо, че не бихме върнали нито ден назад и че всеки прекаран с него момент от живота ни е скъпоценен.

Любов е мисълта, че не бихте прекарали живота си по друг начин, с друг човек, каквито и привилегии да можеше да ви донесе това. Любов е пълната отдаденост и желанието човекът до нас да бъде щастлив, удовлетворен, да се чувства ценен, обгрижван и обичан.

Да бъдеш демисексуален не е срамно

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс19 МАРТ 2020

10 неща, за които всеки мъж копнее в леглото

Секси бельото, мръсните думички и инициативата са задължителни за един добър секс!

Връзки & секс18 МАРТ 2020

Фразите, които издават, че мъжът е престанал да ви обича

"Не съм длъжен да ти се обяснявам" е първата от тях

Връзки & секс14 МАРТ 2020

Хората със скучни връзки са най-щастливи

Авторът Марк Менсън е убеден, че вълнуващите общи преживявания изобщо не са това, което носи щастие в любовта