Петте степени, през които преминава истинската любов

Ако имате късмет, ще стигнете до нея около петатата година на връзката ви

Какво е любов? Мислим си, че знаем, но истината е, че повечето хора смятат пеперудите в стомаха и бясното причличане за “любов”.

Ако искате да си обясните истинската същност на това чувство, научете през кои пет степени минават влюбените в близостта помежду си.

1 – Увлечение

Сладко-горчивата, сиропирана начална фаза на влюбването, в която хормоните ни бушуват.

Проверяваме по пет пъти в минута дали той не ни е писал. Мислим за него непрекъснато. Говорим само за него, светът се върти около миговете, прекарани заедно. Правим чудеса, за да му се харесаме, дрехи, прически, парфюм. “Отнесени от вихъра” е добро определение за този начален етап.

5 признака, че той няма да ви изневери

2 – Приземяване

Това е периодът, в който реалността започва бавно да отвоюва изгубените територии. Казано просто, настъпва истинското опознаване.

Появяват се първите моменти на разочарование, защото започваме да забелязваме и недостатъците на партньора ни. Важно е да си дадем сметка, че това е нормален процес и не значи край на любовта. Но тук вече идва моментът да положим усилия да се напаснем един към друг.

Видовете целувки и какво казват те за чувствата на мъжа

3 – Заравяне

В третия етап влюбените се “заравят” в общото си ежедневие. Битовата страна на живота става водеща. Темите на разговор вече не се въртят около киното, поезията и спомените от детството, а около това кой ще пусне прахосмукачката, колко пари остават до края на месеца, какво очакваме от общото си бъдеще. Искаме ли деца. Дали да изтеглим общ кредит за жилище. Проверяваме доколко ежедневните ни навици, както и големите ни цели в живота съвпадат с тези на партньора.

Ако на тази степен на обичането се окаже, че имаме съвместимост, шансът да останем заедно за цял живот е голям.

Кой тип жена сте: Майка, Съпруга или Любовница?

4 – Разравяне

След няколко години заедно, ако сме щастливци, идва време отново да надигнем глава от материално-битовата страна на общия ни живот. “Разравянето” на общите отговорности ни помага да осъзнаем колко много вече сме изградили с този човек, колко общи неща има помежду ни и си даваме сметка, че сме се привързали към него, включително към малките му недостатъци. Това е фаза на преоткриването. Отново имаме желание да излезем на среща, да водим вълги разговори.

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс

5 – Любов

Обикновено настъпва около петата година на връзката. Любов е, когато сме опознали своя избраник напълно, с всички негови добри и лоши страни, и си дадем сметка, че го обичаме точно такъв, че не бихме променили нищо, че не бихме върнали нито ден назад и че всеки прекаран с него момент от живота ни е скъпоценен.

Любов е мисълта, че не бихте прекарали живота си по друг начин, с друг човек, каквито и привилегии да можеше да ви донесе това. Любов е пълната отдаденост и желанието човекът до нас да бъде щастлив, удовлетворен, да се чувства ценен, обгрижван и обичан.

Да бъдеш демисексуален не е срамно

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс20 ФЕВРУАРИ 2020

Прочетете какво да НЕ правите, ако искате да се разделите с един мъж достойно

Една от честите грешки е "най-накрая да си кажем всичко", без да проявим дипломация и съчувствие към другия

Връзки & секс18 ФЕВРУАРИ 2020

Какво е секс на бавен огън и за кого е полезен

Ако сте започнали да губите желанието си, тази лесна техника ще ви помогне

Връзки & секс18 ФЕВРУАРИ 2020

Мъжете вече не искали просто красиви, но и умни жени

Ново проучване показва, че критериите на мъжете за избор на партньорка са еволюирали

Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2020

Прочетете това, ако имате манипулативен човек в живота си

Специалистите разкриват метода,, с който можем да се справим с този типаж личности