Психология : Връзки & секс24 ОКТОМВРИ 2017

Да бъдеш демисексуален не е срамно

Този вид сексуална ориентация се характеризира с пълно нежелание за секс, освен ако няма дълбока емоционална близост. И според сексолозите, е напълно реално изживяване

Хетеро, хомо, бисексуални, транссексуални, сапиосексуални… В днешно време, има десетки видове сексуална ориентация. И всички те все повече се приемат за легитимни.

Говорим все по-често и за това какво е да бъдеш “сексуално позитивен”, както и за така наречените “сексуално позитивни” кръгове. Става дума за хората, които са с отворено съзнание по въпросите, свързани със секса, и които са надарени със способността да приемат различното.

Да бъдеш сексуално позитивен означава ли задължително да си способен на секс без чувства?

Този въпрос ни води до една неособено популярна напоследък ориентация – тази на демисексуалните. Иначе казано, хората, които нямат желание и не изпитват удоволствие от сексуалната близост, ако не изпитват дълбоки чувства.

По-глупавите мъже са по-склонни да изневеряват 

Проблемът с демисексуалните е че често тяхната ориентация се бърка с асексуалност. Склонни са да ги смятат за “старомодни”, а някои хора тълкуват предпазливото им отношение към секса за симптом, че са били жертви на насилие. Истината е, че за демисексуалните е въпрос на различен период от време да успеят да усетят истинска емоционална близост с един партньор. За някои, седмица може да бъде достатъчна, но други имат нужда от години, в които приятелството, доверието и обичта постепенно да съзряват. И въпреки това,

да бъдеш демисексуален не е болест.

Това не е въпрос на старомодни възгледи. Не е и резултат от преживяна травма, нито на прекалена срамежливост. А просто съвсем легитимен начин да преживяваш сексуалното общуване с друг човек.


PornHub разкри от какво се възбуждат жените

Тъй като често смятат демисексуалните за асексуални, сайтът asexuality.org дава дефиниция на това различно състояние. “Демисексуален е човек, който не изпитва никакво сексуално привличане без наличнието на силна емоционална връзка. Този термин не означава, че някой страда от непълна, половинчата сексуалност. И също така не означава, че способността да бъдеш сексуално привлечен и без наличието на емоционален контакт е задължително условие, за да бъдеш сексуално пълноценен.”

Ако вие или вашият партньор не сте в състояние да правите секс, без да се чувствате емоционално уверени, следните важни факти за демисексуалността ще ви помогнат да разберете това състояние по-добре:

1. Да бъдеш демисексуален не означава да имаш проблем с либидото.

2. Също така не означава, че си сексуално ощетен или че не си в състояние да се наслаждаваш на секса толкова, колкото по-освободените хора.

3. При проблем в близостта между партньорите (например проявено пренебрежение, конфликт или възникнал проблем с доверието), демисексуалният партньор може не само да няма желание за секс, но и да не желае физическа близост въобще, включително прегръдка.

4. Демисексуалните хора много често си личат по това, че формират много близки и силно емоционални приятелства.

5. Те често са обвинявани, че имат или ниско либидо, или нереално високи стандарти.

6. Истината е, че да бъдеш демисексуален не е проблем. С правилния човек, може да бъде истинска благословия!

Какво мъжете винаги забелязват по време на секс

За всичко най-интересно oт света на жените, последвайте ни във Фейсбук и в Instagram!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс22 ЯНУАРИ 2020

Как Instagram ни пречи да открием любовта

Instagram дисморфията може би е причината защо сме нещастни и самотни

Връзки & секс13 ЯНУАРИ 2020

Прочетете това, ако не можете да преживеете бившия си

Две са токсичните мисли, които след раздяла могат да се загнездят в съзнанието ви и да ви попречат да се излекувате от болката

Beauty новини10 ЯНУАРИ 2020

С времето всяка връзка става нещастна, ако ги няма тези 4 неща

Фазата на розовите очила в началото на всяко влюбване е свързана с толкова прекрасни чувства. Но ако искаме дългосрочна хармония, трябва да бъдем реалисти и да знаем това: