Най-важното качество, което ни прави привлекателни

И то никак не е обвързано с външния вид

Проучване доказва, че най-привлекателни не винаги се оказват тези хора, които са най-красиви физически. Всъщност качеството, което се открои никак не е свързано с начина, по който изглеждаме.

Привличането между двама души рядко е базирано единствено на външния им вид. Всъщност, ако сега си помислите за петимата най-привлекателни хора, които познавате, ще можете ли да кажете, че те са с най-красиви физически качества?

Понякога казваме, че красотата им се дължи на тяхното излъчване, не толкова на външния вид, но и това не е абсолютно точно. Според проучването на професора по психология, д-р Раул Бериос, всъщност най-често сме привлечени от позитивните емоции, които ни носи даден човек.

Изследването му включи 40 души, които трябваше да проведат по 6-7 бързи срещи с непознати и да определят кои от тях им са се сторили най-привлекателни и с кои биха излезли още веднъж. Тези от участниците в срещите, които притежавали качеството да умението лека и позитивна атмосфера още от първия разговор, били гласувани за най-желани.

Тайните за секса от щастливите двойки

Д-р Бериос смята, че привличането е резултат  от одобрението, което получаваме от събеседника и от екстравертността му.

Когато получаваме позитивна реакция от другия участник в разговора, ние също ставаме по-позитивни и щастливи, защото не се чувстваме нападнати и можем по-лесно да бъдем себе си. Затова и виждаме човека, който ни е накарал да се чувстваме така, по-привлекателен и искаме да прекараме повече време с него, за да си доставим още хубави емоции.

Имаш ли си тип по отношение на мъжете?

Дали си имате работа със сексуален нарцис?

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс18 ЮЛИ 2019

Какво означава сексуално лицемерие?

Психолози наложиха нов термин, който обяснява защо някои хора изневеряват толкова лесно

Връзки & секс17 ЮЛИ 2019

Много шум убива любовта

Това, което е между двама, е между двама. Какво се случва, когато разкъсаме обвивката на връзката си и започнем да се вслушваме твърде много в другите?

Връзки & секс15 ЮЛИ 2019

Връзката между секса и любимия ни стил музика

Феновете на кънтри музиката и блуса са най-доволни от сексуалния си живот, а метълите са на дъното на класацията

Връзки & секс13 ЮЛИ 2019

Никога не пропускайте почивката с половинката

Почивката през лятото може да спаси връзката