Дали си имате работа със сексуален нарцис?

7 признака безпогрешно издават мъжа, с когото е по-добре да не си лягате

Сексуалният нарцисизъм e често срещано явление в днешно време.

Ако се чудите в какво точно се изразява той, ние ще ви дадем отговора. Показателно за сексуалния нарцисизъм е липсата на истинска интимност в отношенията – партньорът ви експлоатира, само за да изпълни егоистичните си нужди.

Как можете да разберете дали си имате работа със сексуален нарцис? Ето и издайническите знаци, които ще ви помогнат да разпознаете този мъж:

1. Очарователни, но с цел

Много сексуални нарциси по време на началните етапи на една връзка правят всичко възможно, за да ви спечелят. Те използват харизмът си, за да привлекат вниманието ви, ласкаят ви, карат ви да се чувствате специални, съблазнят ви с флирт, подаръци, вечери, за да ви убедят, че да им дадете това, което искат. Някои сексуални нарциси са много добри в леглото (или поне те си мислят, че са) и доста често използват секса, за да ви впечатлят и манипулират.

2. Жадни за одобрение

Патологичните нарциси често имат прекалено голямо самочувствие. Те непрекъснато жадуват за одобрение, силно чувствителни са към критика и особено за забележки, свързани с уменията им в леглото.

Често те се стараят повече от необходимото, когато се стигне до интимност и дори преиграват само и само, за да ви впечатлят. Но всичко това е просто една актьорска игра. Ако в някакъв момент усетите, че мъжът срещу вас е обсебен от идеята за своето изпълнение, отколкото от вас, значи той е сексуален нарцис.

Имаш ли си тип по отношение на мъжете?

3. Прекалено фокусиран във визията си

Сексуалният нарцис често е фокусиран върху външния си вид или върху този на партньора си в моментите, в които правят секс. В този момент той не се отдава на емоцията с вас, а търси недостатъци във визията. Или напротив – любува се на своята (или вашата) външност. В този момент той не проявява загриженост, нежност и отдаване на акта. Така че, ако усетите, че партньора ви предпочита непрекъснато да наблюдава вашето изпълнение, то бягайте бързо от него.

4. Промени в поведението

Понякога след първоначалния период на ухажване, през който той е бил най-милия и очарователен мъж на земята, изведнъж се превръща в мъж, който започва да настоява да бъдат задоволени единствено неговите собствени нужди. Той може да очаква от вас да сте “на повикване” и веднага щом ви звънне да се видите за един бърз секс. Сексуалният нарцис често е обзет от фокусиране върху неговите собствени нужди, мисли и приоритети, докато вашите не са важни. И разбира се, той очаква от вас също да мислите само за неговите желания.

10 невероятно важни истини за любовта

5. Подценява ви

Има някои мъже, които изпитват несигурност, която скриват зад фасадата на голямо самочувствие и държат да го покажат. Сексуалните нарциси при всеки удобен случай ще накарат хората срещу тях да се почувстват едно ниво по-нисши, защото те ги превъзхождат.

Единствената цел на подценяването е да засили собствената привлекателност и приемливост. В сексуална връзка, някои (но не всички) нарциси могат да ви направят обект на подигравки, вина или срам за някои неща, които правите или не правите в леглото. Чрез унижаване на партньора, нарцисът упражнява по-голяма степен на доминиране и манипулиране.

6. Сърди се, когато не получи своето

Тъй като много сексуални нарциси не могат да приемат разочарование или отхвърляне, те често реагират отрицателно, когато не получат това, което искат. Често реагират по следните начини:
– гневно избухване, атакуват ви с подигравки;
– стават пасивно-агресивни – стават студени, отдръпват се и мълчат;
– прехвърлят ви вина – обвиняват партньора в неблагодарност, правят се на жертви;
– заплахи – започва да ви заплашва, за да задържи любовта ви.

Разбира се, нито една от тези реакции не подхождат на един зрял и разумен мъж. В случая сексуалният нарцис действа като капризно дете, което се надява, че с драми и тръшкане ще успее да ви манипулира.

За щастлив брак ще ви трябват 167 квадрата

7. Пренебрегва ви след секс

Всички сме чували, че мъжете заспиват веднага след секс, но това не е най-важното. По-важно е да обърнете внимание как точно се държи с вас. Ако след като приключите с фиаското в леглото, той се обърне и ви игнорира, то вие си имате работа със сексуален нарцис. Те са неспособни на истинска интимност и ще ви обърне внимание чак в следващия момент, когато има нужда от задоволяване на нуждите си. Дотогава не го търсете!

След всичко прочетено, вие открихте ли някой от тези признаци у човека срещу вас? Ако сте установили, че си имате работа със сексуален нарцис, единственото, което можем да ви посъветваме е да си вземете багажа и да си намерите човек, на когото наистина ще му пука за вас и вашите чувства и нужди!

Какво жените не знаят за секса… според мъжете

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс22 ЯНУАРИ 2020

Как Instagram ни пречи да открием любовта

Instagram дисморфията може би е причината защо сме нещастни и самотни

Връзки & секс13 ЯНУАРИ 2020

Прочетете това, ако не можете да преживеете бившия си

Две са токсичните мисли, които след раздяла могат да се загнездят в съзнанието ви и да ви попречат да се излекувате от болката

Beauty новини10 ЯНУАРИ 2020

С времето всяка връзка става нещастна, ако ги няма тези 4 неща

Фазата на розовите очила в началото на всяко влюбване е свързана с толкова прекрасни чувства. Но ако искаме дългосрочна хармония, трябва да бъдем реалисти и да знаем това: