Психология : Връзки & секс21 ДЕКЕМВРИ 2017

Мръсните номера на мъжете в Tinder

Да намериш истинската любов в това приложение не е невъзможно. Но правилата на играта са жестоки

Мръсните номера на мъжете в Tinder

Какво точно става в Tinder?

Дейтинг приложението промени начина, по който си намираме партньори. И не само това – Тиндър даде началото на нови тенденции в отношенията ни с мъжете.

Какви са те, четем в новия брой на списание JOY за януари 2018-а. Ето част от статията:

Benching
Идва от английското bench (пейка) и означава да държиш някого на резервната скамейка. В света на приложенията за запознанства, опциите са много и са на едно движение с палеца разстояние. Така че младите хора, които активно излизат по срещи, вече приемат за нормално да имат по много опции едновременно, класифицирани по най-различни начини.

Има такива, за които наистина ти пука, такива, с които може би ти се прави просто секс, дори хора, които са ти направо свръхдосадни, но ги търпиш, защото интересът им ти четка самочувствието.

Ако си излизала няколко пъти с някого, после внезапно сте изгубили инерция, но той продължава чат-пат да те търси, вероятно си „бенчната”. Момчето явно си е намерило друга, която го вълнува много повече, но гледа да те държи наоколо, за да има опции.

18 романтични неща, които да направите през уикенда

Хващам-и-пускам
Същото като в спортния риболов – хващаш, но след това пуснаш улова обратно в морето. Касае хората, които активно флиртуват, но в момента, в който им покажат сериозен интерес и евентуално желание за връзка, рязко изчезват.

Единствената причина тези мъже и жени да започват някакви отношения е че им е скучно или просто искат да си напомпат самочувствието.

Ghosting/ Fading
Двата термина са близки по значение, но единият идва от ghost (призрак, изчезвам като призрак), a другият – от fade (изчезвам постепенно). Става дума за някой, с когото сте се сближили или поне сте излизали доста пъти. След което той изчезва – или внезапно, или във втория случай постепенно разреждайки комуницията все повече и повече, докато един ден окончателно спре да те търси.

Това, за съжаление, се установи като модерният начин да скъсаш с някого. Тоест, да си тръгнеш от живота му. Но докато при скъсването си казвате очи в очи, че явно между вас няма да се получи, да те ghost-нат означава да останеш без каквото и да е обяснение какво точно се случва в главата на този човек.

Да бъдеш демисексуален не е срамно

Зомби атака
Това е повторното завръщане на някой, с когото вече си излизала и после се е изпарил без обяснение. Може да са минали месеци, когато той изведнъж започва да лайква всичките ти статуси и снимки, след което ти драсва някое небрежно съобщение: „Как си, къде се губиш напоследък” или „Много сладки снимки качваш”…

Честно казано, не се сещаме за по-жалко поведение от това на зомбито. Той очевидно не е имал кой знае какъв интерес към теб, за да изчезне веднъж. Нещо повече – не е проявил елементарното уважение да ти каже в прав текст, че на този етап отношенията ви явно няма да се развият.

Но явно или му е скучно, или някое друго момиче току-що го е отрязало. И той е решил, че след като така и така никога не е късал с теб в истинския смисъл, може би по същия начин може да се примъкне обратно. И да похаби още от времето и нервите ти. Както казва Бионсе – to the left, to the left!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс04 АВГУСТ 2020

Най-важното качество, което ни прави привлекателни

И то никак не е обвързано с външния вид

Тайните убийци на една връзка
Връзки & секс27 ЮЛИ 2020

Тайните убийци на една връзка

Прибързаните решения и етикетите носят незабавен провал в една връзка

4 са зодиите, които са най-недоверчиви в любовта
Връзки & секс15 ЮЛИ 2020

Как да отблъснем един мъж на първа среща

Как да разкараш гаджето... но за един ден

Защо не може да те преодолее според зодията?
Връзки & секс24 ЮНИ 2020

Трите най-критични периоди в една връзка и как да ги преодолеем

Ако връзката ви оцелее след тези изпитания, тя ще продължи завинаги