Много шум убива любовта

Това, което е между двама, е между двама. Какво се случва, когато разкъсаме обвивката на връзката си и започнем да се вслушваме твърде много в другите?

Много шум убива любовта

За да ти кажат, питай. И ние, жените, често питаме приятелка: “Какво да правя?”. Проблемите в любовта обаче, за разлика от много други, не се оправят с питане.

Да имаш антураж от доверени приятелки, с които си човъркате една на друга във връзките, е повече риск, отколкото шанс.

Реакцията обаче е естествена и разбираема. Ако любовта ни минава през криза, ако сме загубили солидна почва под краката си, ако се съмняваме, че той може би не ни обича, или – пази Боже – е започнал нещо с друга, в главата ни е като в планетариум – всичко свети и се върти, не знаеш къде е ляво и дясно, къде е север и юг. И тогава започваш да питаш.

Ако не знаехте, да знаете, че мъжете правят същото. И те имат поне един приятел, пред когото да си излеят мъката и да получат братски напътствия.

И така неусетно във връзката от двама ставате петима, десетима, знае ли човек… Ако се намесят и колежките/ колегите, ако пък се намесят и майките, вече цял един малък трибунал заседава по въпроса защо на шестия месец той още не ти предлага да се пренесеш при него, има ли му нещо, след като на 40 още няма дете, защо все става така, че ти го търсиш по-често, отколкото той теб, да му простиш ли, че те е обидил по време на скандал и после цяла събота и неделя не се е обадил.

Много шум убива любовта

Приятелките чуват само едната страна – твоята. Разбира се, че когато те виждат наранена и объркана, се задействат защитните им рефлекси и по-скоро ще реагират отрицателно и осъдително, отколкото да отсъдят неутрално и мъдро. В процеса на съвместно разнищване на постъпките ще излязат наяве и нови морални недъзи на причинителя на цялата драма.

Като в приказката ще отсечете едната глава на змея, за да поникнат на нейно място други три.

Много вероятно е да започнеш да свикваш да разрешаваш задочно и с други хора конфликтите, които имаш с уж най-близкия си човек. Ние сме същества на навика – ако мъжът ти те разстройва, а приятелките ти те успокояват, на подсъзнателно ниво ти скоро ще си в положение да не се нуждаеш от него.

Любовта е крехка и като всяко крехко нещо, вирее най-добре на затворено. Много приказки и споделяне без мярка с този или онзи няма да направи връзката ви по-здрава. Ако имате чак толкова много въпроси без отговори помежду си, ако не вярваш на човека до себе си да бъде твоята опора, дори когато ви е трудно, то истината вече е пред теб. И ще я чуеш най-добре в тишина.

Невероятната сила на тишината да лекува

15 цитата от Карл Юнг, които ще ви помогнат да разберете себе си

5 признака, че той няма да ви изневери

Видовете целувки и какво казват те за чувствата на мъжа

Кой тип жена сте: Майка, Съпруга или Любовница?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Свети Валентин ще е най-романтичен за тези четири зодии
Връзки & секс15 АПРИЛ 2021

9 неща, характерни за щастливите двойки

Те никога не заспиват скарани и не се наказват с мълчание

Първият ретрограден Меркурий за десетилетието ще бъде най-тежък за три зодии
Връзки & секс01 АПРИЛ 2021

На коя възраст жените изневеряват най-много?

Проучване откри неочаквана тенденция сред жените

Адам Броуди и Лейтън Мийстър: Любовната история зад кулисите
Връзки & секс31 МАРТ 2021

Адам Броуди и Лейтън Мийстър: Любовната история зад кулисите

Актьорът отвори вратата на живота си със съпругата си

Да се върнеш при бившия може да е вредно за здравето
Връзки & секс16 МАРТ 2021

Да се върнеш при бившия може да е вредно за здравето

Какво не знаете за риска от йо-йо връзките