Психология : Връзки & секс14 ОКТОМВРИ 2019

Форплей за по-добър секс?

Какво не знаем за него, а трябва?

Така нареченият форплей често е гледан като тема табу, въпреки че всяка двойка се нуждае от него.

Оказва се, че 75% от жените смятат точно времето за форплей за най-хубавата част от секса. Супер, но какво всъщност е това?

Към форплея или предиграта спада всичко, което правим преди да започне секса, за да ни даде нужното настроение и да стимулира удоволствието ни. Като започнем от флирта и целувките, минем през секси бельото и ролевата игра и стигнем до оралния секс – всичко това може да се нарече форплей. И според психолозите всички трябва да го правим. 

За жените това е game changer

Много жени не могат да изпитат удоволствие по време на секс, ако преди това не е имало нещо, което да ги стимулира. Това е така, защото на много от тях им трябва повече време да се почувстват добре по време на секс. Но според проучванията 92% от жените признават, че достигат до оргазъм, ако се обърне достатъчно внимание на форплея.

Създава повече доверие

Когато в секса единият от партньорите се чувства незадоволен, това може изцяло да се отрази на отношенията между двамата. Жената се чувства пренебрегната и неразбрана и това се отразява в държанието й. От друга страна, много мъже споделят, че се чувстват разочаровани от себе си, ако не могат да доставят удоволствие на половинката си.

Но ако една двойка отделя малко повече време за предигра, това не само ги сближава, но и повишава доверието им един към друг.

Pop it! Нещата, които водят до по-силен мъжки оргазъм

Носи разнообразие в секса

Да бъдем честни, в един момент сценариите може да започнат да се приповтарят. Най-лесният начин да поправим това – добавяме форплей. Един път можете да си говорите мръсно, друг път да използвате някоя играчка, трети – да си създадете специално правило, като например без целувки, без говорене и тн. Възможностите наистина се увеличават и ще направят сексуалният ви живот в пъти по-интересен.

Тайните за секса от щастливите двойки

Навикът, който проваля сексуалния ви живот

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс10 НОЕМВРИ 2019

Преодолял ли е вече бившата?

Вижте има ли смисъл да продължавате тази връзка

Връзки & секс09 НОЕМВРИ 2019

Стоп! Нещата, които казват, че той не е за вас

Ако ги забелязвате в половинката, не ги игнорирайте

Връзки & секс07 НОЕМВРИ 2019

Видовете фалшива любов и как да ги разпознаваме

Тази статия може да ви спести години изгубено време, разочарование и похабени нерви

Връзки & секс06 НОЕМВРИ 2019

Грозната истина: какво наистина се крие зад тези мъжки реплики

Разберете намеренията му само по думите му