Навикът, който проваля сексуалния ви живот

Не го спирайте, но определено го контролирайте

Мастурбацията се приема за един от най-естествените и нормални начини за опознаване на тялото, както и за освобождаване от стреса. Въпреки че много жени все още приемат темата за табу, има и такива, които не се притесняват да говорят за това и още повече да го практикуват редовно.

Как всеки път да стигате до оргазъм

Оказва се обаче, че твърде честата мастурбация влияе на сексуалния живот и то по негативен начин. Според проучванията, някои жени до толкова се пристрастяват към самозадоволяването, че е възможно да развият CMD (Compulsive Masturbation Disorder) или синдром на компулсивната мастурбация. 

При това състояние, жената не само, че не изпитва желание за секс, но и при полов акт не успява да достигне до оргазъм. Причината? Тя познава тялото си по-добре от партньора си и може сама бързо и лесно да достигне до желаната кулминация.

Дори да не сте сред жените, пристрастени към мастурбацията, е много възможно да не осъзнавате, че редовното самозадоволяване разрушава сексуалния ви живот. Когато често се отдавате на такива приятни изживявания, вие се фокусирате върху собственото си удоволствие и е много вероятно да пренесете този навик и в леглото. И въпреки, че на мъжете им трябва по-малко време да достигнат до оргазъм, със сигурност партньора ви ще усети, ако пренебрегвате неговия сюблимен момент. 

6 типа жени, които постоянно искат секс

Ако усещате, че напоследък нямате толкова желание да бъдете със своя любим, но пък не сте загубили и интереса си към самозадоволяването, дайте си малко почивка от ласките, за да подобрите креватната гимнастика. Погледнете на мастурбацията от друг ъгъл: нека тя е начин да опознаете тялото си, а натрупаните “знания” да предадете на партньора си, който само ще се радва ако ви доставя повече и по-бързо удоволствие. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс27 ФЕВРУАРИ 2020

Много гушкане спасява връзката от изневяра

Учени твърдят, че има пряка зависимост между това колко се гушкат двама души и това да останат верни един на друг

Връзки & секс25 ФЕВРУАРИ 2020

Госпожица недостъпната - прави ли ни тази тактика по-желани?

Проучване доказва колко ефективна е любимата тактиката на жените

Връзки & секс20 ФЕВРУАРИ 2020

Прочетете какво да НЕ правите, ако искате да се разделите с един мъж достойно

Една от честите грешки е "най-накрая да си кажем всичко", без да проявим дипломация и съчувствие към другия

Връзки & секс18 ФЕВРУАРИ 2020

Какво е секс на бавен огън и за кого е полезен

Ако сте започнали да губите желанието си, тази лесна техника ще ви помогне