Психология : Better me11 НОЕМВРИ 2019

Интровертите са по-привлекателни

Серия от изследвания подкрепя твърдението

Загадъчната аура, с която се отличават интровертите, не е единственото, което ги прави така привлекателни.

Проучване сред голяма група мъже и жени доказва, че интровертите са най-харесвани и от двата пола. И изследователите обясняват причините.

Най-често жените посочват, че са привлечени към мъжете интроверти

За тях привлекателността се крие в това, че този тип господа са напълно лоялни и предани на партньорите си. Те не биха прибегнали лесно до изневяра и трудно биха се разделили с половинката си, след като са установили емоционална връзка.

Трудно достижими

Чисто физиологически погледнато, хората, които подбират с кого прекарват времето си, са гледани като недостижими. В очите на останалите те са загадка, която не иска да бъде разгадавана. А както е известно, човек иска това, което не може да има. И този факт сам по себе си прави интровертите по-секси.

Разговорите с тях са страхотни

Същевременно въпреки срамежливостта, която между другото е също изключително привлекателно качество, хората с по-интровертен характер са по-добри събеседници. Те избират внимателно с кого да си общуват и не губят енергия в малки приказки. Готови са да изслушат човека срещу себе си и осигуряват по-добра емоционална подкрепа, защото лесно се ангажират в разговора.

Интровертите говорят с по-малко думи и се изразяват кратко и ясно – нещо, което според проучванията е изключително секси, особено в очите на жените.

Интровертите са по-успешни в кариерата си

Изследване от Харвард изучава характерите на 2000 собственици и управители на компании и открива, че над 60% от тях са интроверти. Това се дължи на тяхната способност да взимат решения по-бързо и да преценяват хората по-добре. А успелият човек е привлекателният човек и това всеки го знае.

Стилът им е по-добър

Те не се обличат за другите и не следват мимолентните тенденции. Предпочитат семплото и елегантното пред тоалетите в неоново, например, които ще ги откроят в тълпата. Техният стил е отвъд границите на времето и тенденциите и знаят как да подберат нещата, които ще им отиват.

Прочетете още по темата:

Тренировките на интровертите

Защо интровертите са най-добрите гаджета

Ако сте интроверти, това са перфектните дестинации за вас

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me20 ЯНУАРИ 2020

Японският метод, който ще ви помогне да организирате парите си

Разработен пред век, но работи по-добре от всякога точно днес

Better me19 ЯНУАРИ 2020

Как да се превърнете в по-спокоен човек

Усвоете тези 10 навика

Better me04 ЯНУАРИ 2020

По-щастливи и успешни с едно елементарно 5-минутно упражнение

Нанси Дарлинг иска всички да правим това периодично - упражнението има невероятен ефект за това да проясни мислите и да стабилизира посоката на живота ни

Better me17 ДЕКЕМВРИ 2019

Десетте най-успокояващи песни в света, според науката

Фаворитът в класацията може да намали нивото на стреса с впечатляващите 65%, а тук ви предлагаме да чуете всички в челната десятка!