Living : Дестинации24 ФЕВРУАРИ 2018

Ако сте интроверти, това са перфектните дестинации за вас

За всички онези, които не се блазнят от All Inclusive курорти и претъпкани плажове

Киото попада в топ 100 на дестинациите за 2017 според Pinterest и има защо. За разлика от натоварения живот в Токио, тук ежедневието е една идея по-тихо и спокойно. Спокойно можете да опознаете японската култура, да изгубите сред бамбуковите гори или да се впечатлите от величествените пагоди.

Познат като финансово и търговско средище, най-големият град в Швейцария всъщност впечатлява с изкуството и културата си. И докато дестинацията не е толкова популярна като други в Европа (Париж, Рим, Лондон, Берлин), Цюрих има какво да покаже със своите катедрали и музеи.

Градът често е наричан "Париж на Ориента" и предлага микс от модерна култура и история. Внушителни храмове, красиви паркове, езера и уютни ресторанти ще ви провокират да се отдадете изцяло на неговия дух.

Къде, ако не в родината на хюгата, ще открием перфектната дестинация за интроверти? Датчаните ценят спокойния си начин на живот и тук няма да откриете духа на типичния мегаполис. Галерии, музеи и паметници на културата съвместете с кратки разходки покрай крайбрежието и отдъхнете в тихите малки кафенета.

Ако посетите Исландия през зимата, няма да можете да се насладите на повече от няколко часа слънчева светлина. Което пък е идеално за тези, които обичат да прекарват времето си в уютна обстановка, с чаша вино и книга в ръка. Невероятната природа не е за изпускане, което прави страната перфектна и за пътуващите соло.

Бутан не е сред популярните дестинации на Изтока, но затова пък е запазила своята автентичност. Туризмът е строго регулиран и не очаквайте да откриете много белези на западния свят в кралството. Това ще ви позволи да се потопите докрай в живота на местните.

За да избяга от хаоса на Лос Анджелис, авторката на "Яж, моли се и обичай" за известно време се мести в Убуд. Всъщност, тя е отчасти виновна за популяризирането на дестинацията сред соло пътуващите, особено жени. Красиво, тихо и безопасно, мястото провокира всеки да се отпусне и "да бъде дзен".

Тих, чист и изтънчен, този град ще плени сърцето на всеки интроверт. Скандинавието като цяло е подходяща дестинация за този тип хора, а тук можете да се насладите и на изкуството, шопинга и вкусната храна.

Ако тълпите пред Айфеловата кула и поредния препълнен гръцки плаж не се вписват в представата ви за идеална ваканция, ние напълно ви влизаме в положението.

Според интровертите цяла седмица край басейна или морето, прекарана в четене на книга и пиене на коктейли, просто не представлява пълноценна почивка. Те обичат тихите разходки сред природата, малките кафенета в закътани павирани улички, изкуството и изобщо дестинации, които са възможно най-далеч от думата “масови”.

За щастие все още могат да се открият такива кътчета по света. Някои от тях са популярни, но не и бъкани с туристи. Други позволяват да се отдадете на пълен релакс, да се потопите в духа на мястото и буквално да се “изключите” от света.

Един съвет от нас: която и дестинация да изберете, съчетайте я с пълен детокс от социалните мрежи. Използвайте смартфона си единствено за снимки! 

Ето и нашият спикък:

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Дестинации30 НОЕМВРИ 2018

Пет непознати за българите места в Хърватия

Слънчеви, чаровни и пълни с история, струва си да се разходите до тях. Макар и само виртуално!

Дестинации27 ОКТОМВРИ 2018

10 места по света, неизвестни на туристите

Скрити плажове, впечатляващи пещери и необитавани острови

Дестинации22 СЕПТЕМВРИ 2018

Перфектните дестинации за есенно приключение

Петра, Маракеш или Киото - изберете сами!

Дестинации16 АВГУСТ 2018

Да живееш във Виена е най-добре

Градът оглави топ 10 на най-приятните за живеене места по света