Защо интровертите са най-добрите гаджета

Тези мистериозни личности са верни, грижовни и отлични слушатели

В съвременния свят интровертността се смята за негативна черта и дори за болест. Често интровертите остават неразбрани и на моменти се случва хората да ги избягват.

Психолозите обаче са на различно мнение. “Не мислете за интровертността си като за нещо, което трябва да бъде излекувано… Прекарвайте свободното си време по начина, по който искате, а не по начина, по който смятате, че трябва,” казва Сюзън Каин, психолог и експерт по интровертността. Тя заявява, че един интроверт си струва времето и усилието, той е много по-внимателен, завладяващ и дълбоко милостив. И бъдете сигурни, че с тях никога няма да ви е скучно. Ето няколко причини, които ще ви убедят, че един интроверт е прекрасен партньор в живота:

Ако сте интроверти, това са перфектните дестинации за вас

1. Те ​​разбират силата на това да обичаш себе си

Тъй като интроверите обожават да прекарват време сами, те познават себе си много добре. Това им дава шанс да се обичат, което им позволява да задълбочат в отношенията си с другите и да ги насърчават да бъдат себе си.

2. Творчески натури са

Интроверите прекарват изключително много време сами и могат да размишляват и да развият уникален мироглед. Те са склонни да изразяват това въображение чрез изкуство, музика или литература. Ето защо са и страхотни събеседници.

3. Те са си самодостатъчни

Интровертът няма нужда от партньор. Те имат връзка с вас, защото искат. Ако имате нужда от няколко дни за себе си, няма да имате никакъв проблем с тях. Няма да ви обявят за егоист. Напротив. Ще оценят вашата независимост и ще ви обичат още повече заради нея.

15 тениски с послания, в които ще се влюби всеки интроверт

Фитнесът е особено важен за интровертите

4. Лоялни са

Психолозите са категорични, че интроверите ценят интимността и близките взаимоотношения, и няма да ви наранят по никакъв начин. Не очаквайте да флиртуват с околните, още повече да ви ревнуват или мамят по някакъв начин. Тъй като са изключително селективни в избора си на партньор, те ще го ценят и уважават дълбоко.

5. Добри слушатели са

“Повечето хора не слушат събеседника си с намерението да го разберат, те слушат с намерението да отговорят,” отбелязва Стивън Кови. Това обаче не важи за интроверите. Те са добри слушатели и ще ви дадат цялото си внимание, а отговорите им ще бъдат проницателни и смислени. Скоро може да почувствате, че партньорът ви познава по-добре, отколкото вие самите се познавате.

4 зодии, които често остават неразбрани

6. Отстояват себе си

В нашето екстровертно общество един интроверт знае как да отстоява себе си. Той знае кой е, има собствено мнение и ще се бори за него. Това се отнася за световните проблеми, политиката, религията и хуманността. Интровертът няма да се промени, за да угоди на другите.

7. Обвити са в мистерия

Когато сте във връзка с интроверт винаги може да се чувствате така, сякаш той ви познава повече, отколкото вие него. Склонен е да държи части от себе си скрити от околните. И му е нужна голяма смелост, за да може да покаже емоционална уязвимост. А това чувство за мистерия безспорно привлича.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс23 АВГУСТ 2019

11 неща, по-болезнени от изневярата

Смятате ли, че това е най-лошото нещо, което може да се случи на връзката ви? Прочетете това и помислете пак.

Връзки & секс19 АВГУСТ 2019

Защо правим секс с много по-млади мъже?

Авторката на "Сексът и градът" Кандис Бушнел анализира този съвременен феномен, за да даде някои интересни отговори

Връзки & секс16 АВГУСТ 2019

Любов от пръв поглед, има ли такова нещо наистина?

И доколко трябва да вярваме на историите тип "Ромео и Жулиета"

Връзки & секс14 АВГУСТ 2019

Секса след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?