Living : Лица28 СЕПТЕМВРИ 2018

Живка Сланчева е бивш съдия, а днес кара такси в София

“Разбираш ли, че душата ми страда и искам да направя нещо, за да се чувства добре. И ти имаш. И ако изключиш за малко телевизора и останеш на тишина, ще я чуеш.”

Ако живеете в София и ползвате такси, може би сте се качвали в колата на Живка. Може и да не сте разбрали, че ви вози жена. “Аз съм жена под прикритие с моята прическа”.

Живка Сланчева е юрист, завършила е право в Софийския университет и е работила като адвокат в София, а преди това – като районен съдия в Разлог. Но през последните три години кара такси в София.

“Правила съм невъзможното, за да постигна справедливостта, която вярвах, че стои зад казуса на всеки”, спомня си Живка за адвокатската си кариера. “Оказа се, че законът е направен да бъде справедлив, но на практика се прилага по различен начин. И дойде моментът, в който мои клиенти търсеха отговорност от мен за неправилни решения на съдиите.”

Пътят към шофьорското място в таксиметровата кола минава през няколко книги, едно пътуване до Щатите и през много чистене. Чистене на страховете, които ни пречат да живеем.

“Случвало ми се е да кажа на моя съпруг: “Разбираш ли, че душата ми страда и искам да направя нещо, за да се чувства добре.” Той отговаря: “Само ти се видя с душа!”. Ми викам: И ти имаш. И ако изключиш за малко телевизора и останеш на тишина, ще я чуеш.”

Цялата история четете в новия брой на списание Grazia.

Къде отивате, когато искате да се срещнете отново със себе си?

Болезнените истини за живота, които всички трябва да приемем

Да се преборим с постоянната тревожност

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

Лица19 АПРИЛ 2019

Софи Търнър в депресия. Наричали я бездарна и дебела

Звездата от "Игра на тронове" е станала жертва на кибер тормоз

Лица17 АПРИЛ 2019

Оливия Уайлд има заръка към всички нас

Приканва ни да рециклираме правилно дрехите си

Лица17 АПРИЛ 2019

Виктория Бекъм - на 45 и по-неотразима отвсякога

Честит рожден ден, Виктория!

Лица15 АПРИЛ 2019

Beauty икона: Одри Хепбърн и любовта й към хидратацията и... картофите

Храната била важна част от режима на актрисата