Лятото е сезонът, през който се отдаваме на любимите си апетитни рибни ястия.
Затова решихме да разнообразим уикенда ви, като ви предложим една наша любима рецепта, която е лесна за приготвяне и с неповторим вкус. Добавете и чаша студено бяло вино и ще получите идеалната лятна вечеря!
Необходими продукти за 6 порции:
1 ч.л ситно смлян чесън
1/2 ч.л сол
1 ч.л смлян черен пипер
2 с.л зехтин
2 с.л. лимонов сок
6 филета от сьомга
2 с.л масло
1 с.л брашно
1/2 ч.л червен пипер
3/4 ч. прясно мляко
2 с.л. дижонска горчица
1/4 чаша сухо бяло вино
1 ч.л листа от пресен босилек
1 ч.л листа от пресен розмарин
1 ч.л ситно смлян чесън
1/2 ч.л сол
1 ч.л смлян черен пипер
2 с.л зехтин
2 с.л. лимонов сок
6 филета от сьомга
2 с.л масло
1 с.л брашно
1/2 ч.л червен пипер
3/4 ч. прясно мляко
2 с.л. дижонска горчица
1/4 чаша сухо бяло вино
1 ч.л листа от пресен босилек
1 ч.л листа от пресен розмарин
Начин на приготвяне:
Приготвя се на скара на висока температура. В малка купа смесете чесъна, солта, 1/2 чаена лъжичка черен пипер, зехтина и лимоновия сок. Намажете сьомгата от двете страни с получената смес. Печете до получаване на желания цвят, като я обръщате и от двете страни. В малка тенджера разтопете маслото, на средна температура. Добавете брашното и разбъркайте до получаване на кафяв цвят. Смесете и останалите продукти: 1/2 чаена лъжичка черен пипер, червен пипер, млякото, горчицата, виното, и 3 супени лъжици вода.
Преди да сервирате рибата я полейте с получения дресинг и поръсете със ситно нарязаните подправки.
Снимка: Pinterest
Една лесна рецепта за тирамису
Свежа лятна напитка с диня и лимонов шербет
Най-здравословните съставки за всяко домашно смути
Свежа лятна напитка с диня и лимонов шербет
Най-здравословните съставки за всяко домашно смути