Рецептата на Криси Тийгън за пиле с моцарела

Какъв по-добър повод за романтична вечеря от намирането на една наистина добра рецепта?

Книгите на Криси Тийгън предлагат много интересни рецепти и тази за любимото й пиле с моцарела е може би перфектна за романтична вечеря без повод.

Това пиле с моцарела е любимо в къщата на Криси – тя казва, че нарича това ядене “храна като на спа”, защото е луксозно и вкусно. Любимата й част? Когато разреже месото и от него потече разтопено сирене… Може и на нас да стане любимо ястие в такъв случай.

За да си направите 4 порции от него, ще ви трябват:

4 пилешки гърди

1 чаша брашно

4 големи яйца

2 чаши натрушен сух хляб

1 чаша настъргана моцарела за готвене

3 чаши рукола

1 чаша чери домати

Балсамико

Зехтин

сол, черен и червен пипер на око

сирене Пармиджано, по желание

Приготвяне:

Начукайте пържолите и ги овкусете с подправките. В три различни купички пригответе разбитите яйца, натрушеният хляб (може и да го заместите с галета) и брашното. Овкусете съдържанието на всяка купичка със същите подправки.

Поставете малко от моцарелата върху едната част от пържолата и загърнете сиренето с месото като в джоб. Намокрете краищата на пилето и притеснете двете части на пържолата, за да се захлупи.

Сега внимателно потопете пилето в брашното, после в яйцето и накрая в хляба. След това изпържете месото до покафеняване за около 3 минути от всяка страна. После поставете пилето в тавичка с хартия за печене и го сложете в предварително загрята фурна за още 15 минути.

Печени пилешки крилца

В това време нарежете и разпределете руколата и доматите в чинии. Върху зеленчуците сервирайте готовото месо и настържете малко пармезан отгоре. Поръсете с допълнително сол, балсамико и зехтин, по желание.

Кулинарен уикенд: Хрупкаво пиле със зелен лук

Най-добрата салата с пиле, която някога сте опитвали

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ОСНОВНИ ЯСТИЯ

Основни ястия02 ОКТОМВРИ 2019

Пилешко филе с кестени и картофено пюре

Едно вкусно и питателно есенно меню с любимите кестени. Точно сега е моментът да опитате!

Основни ястия29 СЕПТЕМВРИ 2019

Рецепта за нахут соте с броколи и пармезан

Идеално основно ястие, ако не обичате месо

Основни ястия07 ЮЛИ 2019

Кулинарен уикенд: Салата със сьомга и кускус

Тайната съставка в рецептата са ягодите