Кулинарен уикенд: Хрупкаво пиле със зелен лук

Тези сочни пилешки гърди са страхотен избор за сезона

Не се изисква много продукти да си направиш нещо вкусно. Това хрупкаво пиле е сочно, крехко и изисква 6 съставки.

Когато си помислим за зелен лук, главно се сещаме за салати или може би омлети, рядко обаче го виждаме в рецепта за хрупкаво пиле. Доверете ни се, комбото е страхотно.

За рецептата ще ви трябват:

2 големи пилешки гърди с кожа

1 глава зелен лук, нарязан на дребно

2 супени лъжици зехтин

1 супена лъжица разтопено масло

сокът на един лимон

розмарин (ако можете да намерите пресен, ароматът ще бъде още по-добър)

сол и пипер на вкус

Приготвяне:

Овкусете пилето с подправките и го поставете в загрят тиган със зехтина, като поставите страната с кожата надолу. Гответе така на средно висока температура, без да местите месото за около 6 минути. След като те изтекат, проверете дали се е образувала златно-кафява коричка и ако трябва продължете готвенето.

Когато сте достигнали желания цвят, обърнете пилето. Добавете, ако използвате такъв, свежия розмарин и преместете в тава в предварително загрята фурна за 20 минути. В това време може да сготвите лука със сока от лимона в същата мазнина, в която сте готвили до сега.

Като е готово, извадете пилето и към него добавете маслото и лука, заедно с мазнината от тигана. С лъжичка може да залеете от “соса” върху гърдите. Когато сервирате, можете също да добавите от сместа.

Приятен апетит! 

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ОСНОВНИ ЯСТИЯ

Основни ястия18 АПРИЛ 2019

Рецептата на Криси Тийгън за пиле с моцарела

Какъв по-добър повод за романтична вечеря от намирането на една наистина добра рецепта?

Основни ястия31 МАРТ 2019

Кулинарен уикенд: Лесната фритата на Гуинет Полтроу

Използва една много нестандартна съставка.

Основни ястия05 ЯНУАРИ 2019

"Супа" с пиле, боб и чили

Много вкусно и идеално за студените зимни дни ястие

Основни ястия15 ДЕКЕМВРИ 2018

Печени пилешки крилца

Една вкусна алтернатива на пържените