Крехко и сочно пилешко месо, ароматни подправки и хрупкава коричка ще накарат цялото семейство да си оближе пръстите на вечеря.
Какво ви е необходимо:
4 пилешки филета
1/2 чаша сусам
1/2 чаша горчица
1/2 чаша сметана
розмарин, мента, босилек
1/2 чаша галета
1 чаша сирене фета(разбито)
малко зехтин
сол
пипер
1 с.л. балсамов оцет
оцет
Начин на приготвяне:
Намажете филетата със зехтин. В купа смесете подправките, галетата, сусама, солта и пипера. Изсипете в тавичка, добавете месото, като го овъргаляте добре в смесените подправки. Поставете във фурната и печете за около 25 минути. В купа за сос смесете сметаната, горчицата, оцета и сиренето фета и разбийте до получаване на сос. След като извадите филетата от фурната, залейте ги с готовия сос и сервирайте.
Андалуска тортиля
Лесни брускети със сирене и босилек