Есента е сезонът на най-полезните и вкусни зеленчуци. Възползвайте се от това и ги включете в салатата си още днес.
През този сезон може да се насладим на един куп пъстри и свежи зеленчуци като тиква, брюкселско зеле, моркови, сладки картофи и т.н. Те са пълни с витамини, които да ни предпазят от болестите и гриповете през студеното време. Освен това помагат на тялото да се отърве от излишните килограми и натрупани токсини.
Есенната салата, която помага в отслабването
Разнообразете менюто си с тази есенна салата, която освен много вкусна и питателна, е и чудесен начин да засилите имунитета си през есента.
Какво ви е необходимо?
1 ч.ч. несготвена киноа (изберете трицветна за повече настроение)
1 ч.ч. печена тиква, нарязана на кубчета
1 ябълка
1 зелен лук, нарязан на ситно
2 ч.ч. спанак или кейл
1/3 ч.ч. сушени червени боровинки
2 с.л. печени бадеми
2 с.л. тиквени семки
Сол и пипер (на вкус)
Ябълков оцет за овкусяване на салатата
Как да я приготвите?
В средноголяма тенджера изсипете 2 чаши вода и добавете сол, за да заври по-бързо.
Изплакнете киноата и я добавете към врящата вода.
Намалете огъня, сложете капака на тенджерата и оставете киноата да се готви около 15 минути докато не поеме цялата вода.
Свалете сготвената киноа от котлона и изчакайте докато изстине и достигне стайна температура.
В голяма купа сложете изстиналата киноа, печената тиква, ябълката, зеления лук, спанака, сушените боровинки, бадемите и тиквените семки.
В друг съд семесете оцета със солта и пипера.
Овкусете салатата и я охладете преди да я поднесете.
Приятен апетит!