От разядка с моркови до кростини със сирене бри.
Този уикенд ви предлагаме няколко идеи за предястия в духа на сезона, които ще направят всяка трапеза по-впечатляваща.
Кростини с ябълка и сирене бри
View this post on Instagram
1 багета
сирене бри
1 ябълка от сладък сорт
сладко по избор
мащерка
мед
зехтин extra virgin
Нарежете багетата и намазнете със зехтин всяка хапка. Отгоре добавете малко сирене бри. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за шест минути или докато сиренето не се разтопи. Междувременно нарежете ябълката на тънки резени. Когато са готови крустините, добавете малко сладко и по един резен ябълка на всяка хапка. Накрая допълнете с мащерка и малко мед.
Печени моркови с кимион
View this post on Instagram
705 грама моркови
15 грама зехтин
2 чаени лъжици кимион
2 чаени лъжици сушен магданоз
1 чаена лъжица чесън на прах
3/4 чаена лъжица сол
1/4 чаена лъжица черен пипер
15 грама кленов сироп (може да се замени с мед)
14 грама козе сирене
пресен магданоз
лимонова кора по желание
Почиствате и нарязвате морковите и ги пренесете върху голяма плоска тава. Покрийте със зехтина и сухите подправки. Разбъркайте добре и печете за 10 минути. Добавете меда или кленовия сироп и печете за още пет минути на по-ниска температура, като внимавате да не ги изгорите.
Когато са готови, добавете сиренето, магданоза и лимоновата кора.
Хапки със сладък картоф
View this post on Instagram
1 голям сладък картоф
зехтин
сол и червен пипер на вкус
козе сирене или друго меко сирене по избор
печени орехи или пекани
мед или кленов сироп на вкус
балсамов оцет, лимонова кора и босилек за допълнителен аромат
Почистете сладкия картоф и го нарежете на колелце. Намазнете със зехтин и поръсете със сол и червен пипер всяко колелце. Печете за около 10 минути на фурна на 250 градуса. Можете да ги направите още по-бързо и още по-хрупкави в уред за готвене на горещ въздух.
Поръсете всяко колелце с около чаена лъжица сирене, малко мед или кленов сироп, ядки, лимонова кора, босилек и съвсем малко балсамов оцет.