Ако сте фен на комбинацията от шоколад и фъстъчено масло, тази рецепта ще се превърне в новия ви любим бърз десерт.
Този уикенд ни се хапва нещо сладко (както всеки уикенд), но и не прекалено калорично. Затова и отново потърсихме здравословни варианти на известните десерти.
Открихме интересно предложение в профила на Бояна Иванова, позната още като Healthy Bites Boyana. Тя ни предлага една алтернатива на известните в Америка Reese’s Peanut Butter Cups, които в основата си са комбинация от шоколад и фъстъчено масло.
Кулинарен уикенд: Лесни десерти с тахан с 2, 3 или 4 съставки
Рецептата на Бояна съчетава тези два вкуса по по-различен начин с полезни и засищащи съставки, които ще ни помогнат да спазим диетата си по-лесно. Опитайте нейните шоколадови бонбони с фурми, бисквити и фъстъчено масло този уикенд или си запазете рецептата за здравословна алтернатива на бонбоните за Свети Валентин.
View this post on Instagram
За рецептата ще ви трябват:
8 накиснати предварително фурми
100 грама фъстъчено масло
3 супени лъжици кокосово масло
10 натрошени бисквитки по избор
1 супена лъжица смляно ленено семе
1 супена лъжица чиа семена
За топинга:
100 грама черен шоколад
1 супена лъжица кокосово масло
Приготвяне:
Пасирайте фурмите с малко вода до получаването на леко лепкава паста. В микровълнова фурна или на водна баня разтопете за кратко кокосовото масло и фъстъченото масло. Разбъркайте и добавете към останалите съставки. Оставете сместа да стегне в хладилник и след това оформете топките. Замразете ги за един час, за да запазват по-лесно формата си. Разтопете съставките за топинга и потапяйте топките, забучени на вилица за ваше улеснение.
Оставете шоколадът да стегне и се насладете на бонбоните с чаша кафе.
Снимки: Instagram
Лесни рецепти за любители на бисквити орео на диета