Гарантираме ви, че е чудесна идея както за закуска, така и за сладко допълнение към следобедното ви кафе.
Необходими съставки:
- 200 гр. несолено масло;
- 100 гр. ягоди, нарязани на ситно или пасирани;
- 200 гр. кристална захар;
- 4 яйца;
- 500 гр. брашно;
- 200 гр. цедено кисело мляко на стайна температура;
- 200 мл. прясно мляко на стайна температура.
Фотография: Pexels.com
Начин на приготвяне на вкусната ни рецепта за торта с ягоди:
Загряваме фурната на 185 градуса. След това изсипваме захарта и маслото в миксера и ги разбиваме добре на висока скорост, докасто се превърнат в гъста смес.
Намаляме скоростта и добавяме едно по едно яйцата, като продължаваме да разбиваме. Слагаме прясното и киселото мляко в купа и разбъркваме добре с бъркалката.
Фотография: Pexels.com
Добавяме брашното в купата и разбъркваме добре маслената смес. Слагаме ягодите и продължаваме да бъркаме. След това поставяме десерта в подходяща форма и го печем 45 минути.
Последна стъпка е да го преместим от формата и да изчакаме да изстине преди да го нарежем на порции.
Приятен апетит!
ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-вкусният лимонов чийзкейк