Beauty14 МАЙ 2019

Сразих целулита с копринена милувка

Козметичният редактор Люба Вангелова подложи на тест антицелулитният концентрат Body-Slim Minceur Globale на Lierac

Сразих целулита с копринена милувка

Тръпчинките по бедрата ми са си все още там, но все по-трудно ги забелязвам.

от Люба Вангелова

В случай, че се чудите, никак няма нужда спортуването да граничи с фанатизъм. Аз съм от онези, които го правят за здраве, за тонус, за красота… Не се оплаквам от тялото си, но съм далеч от мисълта, че нямам нужда от подобряване на формата ми. Просто желанието ми да съм здрава е водещо, пред това да бъда красива на всяка цена. И все пак зависи от цената.

По-голямата част от деня си изкарвам пред компютър, а последствията от това компенсирам с опити да пия достатъчно вода, да се храня балансирано и да се грижа за кожата си. И мога да кажа, че резултатите са доста добри. Този превантивен подход прилагам почти във всичко, освен в емоциите, разбира се.

Сразих целулита с копринена милувка

Вярвам, че никого няма да учудя с признанието, че имам целулит! Всички имаме! Всяка пролет неизбежен елемент от козметичната грижа, с която помагам на всички изброени усилия, е и антицелулитната козметика и тази с т. нар. скулптиращ ефект. Какво обещава тя? Стягане, тонизиране, редуциране на целулита, изглаждане на повърхността на кожата, хидратиране и … разкрасяване!

Сразих целулита с копринена милувка

Следя новините и логично на рафта ми се появи нов продукт – Body-Slim Minceur Globale на Lierac. Да, ползвам го вече месец (флаконът все още не е привършил) и разликата е факт! Казват, че това е идеалният продукт, ако сте решили да се заемете със сериозна борба с целулита. Но все пак сте наясно, че въпросното несъвършенство по кожата ни не може да бъде заличено, а само редуцирано. Условие за това да се случи е не да останете само с мазане (на какъвто и да било козметичен продукт), но да комбинирате с подходящ начин на хранене и на движение.

Сразих целулита с копринена милувка

Body-Slim Minceur Globale на Lierac се нанася в областта на проблемните зони – моите са задната част на бедрата и бричовете. Текстурата е феноменална – лека, нежна, не лепне, попива моментално, ухае божествено. Случвало се е неусетно да разнасям концентрата по цялото си тяло – усещането е за копринена свежест, сякаш това е най-приятният лосион за тяло, който бих поддържала целогодишно в козметичния си ритуал.

И уханието – обичам уханието му! Не е интензивно, а съвсем деликатно, с нотка на малини. След като го нанеса по кожата си, леко се променя към свеж плодов аромат. Харесва ми!

Но за да извлечете максимума от този продукт, трябва да се съобразявате с определени особености на това как го прилагате и какво точно правите с него. Ако просто го втривате, намалявате в пъти ефективността му. За да получа най-доброто от него, аз правя следното:

  • Нанасям го вечер, обикновено след душ и след тренировки.
  • От години ексфолирам кожата си поне веднъж седмично, така че докато прилагам Body-Slim Minceur Globale на Lierac, се старая да го правя дори минимум два пъти в седмицата. Това улеснява значително абсорбирането на текстурата от кожата и улеснява действието на продукта.
  • За перфектното действие помагам и с масаж – не е кой знае какъв, но стимулира циркулацията и освобождава поне малко мастните клетки. В крайна сметка масажът не трябва да причинява болка и да си оставяте синини по тялото. Този продукт не може просто да намажете върху кожата си! Трябва да му помогнете, за да го накарате да работи.
  • Пия много вода – това помага за дрениращия ефект.
  • Тренирам!

Сразих целулита с копринена милувка

След солиден опит с подобна козметика смело твърдя, че тази минипрограма е задължителна за всеки козметичен продукт с антицелулитен и скулптиращ ефект. Просто по друг начин не става.

Това се отнася и за Body-Slim Minceur Globale на Lierac. Именно така скоро се забелязва разликата – колкото по-дисциплинирани сте, толкова по-видима е тя. А какви са резултатите при мен? Имам по-малко тръпчинки по задната част на бедрата си и тази извивка, която започва от средата на бедрото и завива към дупето ми, е доста по-изгладена (някак си е по-изравнена) и дефинирана. И, да, целулитът ми е по-деликатен! Най-накрая!

За още диети и фитнес, мода, звездни новини, астрология и beauty, последвайте ни сега във Фейсбук.

Най-вредните храни в света

Диетата “фактор Ф” ще ни вкара във форма за лятото

Диетата и фитнес режимът на Моника Белучи

Упражненията на Оливия Кулпо с ластици и тежести (видео)

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY

Косата ни сама издава колко често трябва да я подстригваме
Коса22 ОКТОМВРИ 2020

Косата ни сама издава колко често трябва да я подстригваме

Кога е време да посетим фризьора се определя по типа на косата ни

Шарлийз Терон в златен Louis Vuitton под светлината на прожекторите
Съвети & тенденции21 ОКТОМВРИ 2020

Тайни за красота от Шарлийз Терон

"Придържай се към проста рутина“, проповядва актрисата

Какъв е най-харесваният маникюр през есен 2020?
Съвети & тенденции20 ОКТОМВРИ 2020

Какъв е най-харесваният маникюр през есен 2020?

Цвят люляк, светещ лак и изкуствени нокти са сред най-търсените тенденции

Ежедневният грим на Лили Колинс, вдъхновен от Франция
Грим15 ОКТОМВРИ 2020

Ежедневният грим на Лили Колинс, вдъхновен от Франция

Актрисата е фен на подхода je ne sais quoi