Топлата напитка е винаги добър приятел в студените зимни дни. Опитай горещ шоколад… с лавандула.

Добре е да използваш цели парчета шоколад, отколкото какао на прах, за да получиш плътна напитка, върху която да поръсиш лавандулата.
Съвет от Miss Bloom: Тъй като ароматът на лавандулата е малко по-особен. внимавай с количеството, което ще използваш, иначе ще се получи обратен ефект.
За горещия шоколад:
2 чаши пълномаслено мляко
3 големи парчета черен шоколад
1 парче млечен шоколад
1/4 ч.л. лавандула
Бита сметана
1/2 чаша студена сметана
1/4 ч.л. ванилов ванилия
1/2 с.л. захар

via alamodejournals.com
За битата сметана: Сложи сметаната, ванилията и захарта в купа и разбий с миксер, докато не стане на пухкава смес. Дръж я в хладилник до сервирането.
За шоколада: стопли млякото с лавандулата до средна температура, като разбъркваш периодично, докато млякото започне да къкри. Изключи котлона и остави за около 5 минути да поеме лавандулата. Прецеди течността и върни млякото обратно на котлона. На средна температура, добави шоколада и бъркай, докато не се разтопи и не се получи еднородна смес. Сипи в чаши и сервирай с лъжица бита сметана отгоре.
Виж още:
Пилешки пай със сирене
Топла салата с брюкселско зеле