Здраве & Фитнес : Здраве19 СЕПТЕМВРИ 2016

Защо първите три часа от деня са най-важни?

Възползвайте се максимално от това време, за да увеличите продуктивността си

Психолозите са категорични, че първите три часа от деня са най-важните за нашата продуктивност и нашето развитие.

Въпреки че повечето компании следват правилото на 8-часовия работен ден, много от тях са започнали да прилагат модела с намален график на работа, тъй като той се свързва с по-висока производителност. Едни от най-развиващите се страни могат да го докажат – работниците в Люксембург работят по шест часа всеки ден и печелят повече пари, отколкото тези, които работят повече.

Ако приемете предизвикателството да намалите часовете, които прекарвате зад бюрото в офиса и да увеличите производителността си, как да го направите? Психологът Рон Фридман смята, че тайната е да се използват пълноценно първите три часа от деня. “Обикновено имаме прозорец от три часа, в които наистина трябва да съсредоточим силите си в нещо. Имаме капацитета да допринесем за успешно планиране, за нови идеи и речи”, се посочва в Harvard Business Review, като се акцентира върху това работната седмица да се намали до 20 часа. Така че, ако можете да се възползвате да промените първите си 3 часа от деня, ето какво трябва да направите:

work

Не си губете времето във Facebook
Опитайте се в следващите 90 дни, в първия час и половина от деня си да се фокусирате в приоритетната си за момента задача. Съсредоточете се върху проекта, по който работите и не си губете времето, проверявайки си електронната поща или социалните медии. Ако имате навика да забравяте, записвайте си на малки бележки, за да се подсещате.

Яжте протеини
Доналд Профан, почетен професор по хранене и диететика на Университета в Илинойс, е категоричен, че ако включите 30 грама постен протеин в сутрешното си хранене, той ще ви помогне да поддържате нивото на кръвната си захар в норма и по този начин ще спрете да отвличате вниманието си с мисли за храна.

Слушайте музика
Психологът Елизабет Хелмут Маргулис препоръчва да слушате един тип музика, за да подобрите фокуса. Изследванията показват, че класическата музика е най-добрият избор за подобряване на мозъчната функция.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Полезните храни през есента са толкова много
Здраве02 СЕПТЕМВРИ 2022

Полезните храни през есента са толкова много

Сезонът, пълен с плодове и зеленчуци, които са се радвали цяло лято на слънцето.

Лъжица зехтин на гладно е най-старият трик за дълголетие
Здраве29 АВГУСТ 2022

Лъжица зехтин на гладно е най-старият трик за дълголетие

Не една или две са причините да приемате по една лъжица зехтин на ден.

Защо трябва да пием топла вода през лятото?
Здраве25 ЮЛИ 2022

Защо трябва да пием топла вода през лятото?

В предстоящите горещини трябва да се опитаме да не пием студена вода, а гореща. По този начин ще освежим тялото си.

За какво се използват минералните соли и на какво да обърнем внимание?
Здраве22 ЮЛИ 2022

За какво се използват минералните соли и на какво да обърнем внимание?

Минералните соли са от основна полза за функциите на тялото ни. Какви са оптималните нива и кога е подходящо да се приемат? Вижте повече тук.