Йога дишането ни помага да се преборим с вируса и стреса

Изпробвайте тази бърза йога тренировка

Йогата и многото и ползи – тази, за която ви напомняме днес, е в качеството й на мощен съюзник срещу стреса и болестите.

В днешно време е почти невъзможно да си набавим достатъчно време навън сред природата, където да дадем рестарт на организма си и да пречистим белите дробове – нещо, което е особено нужно през зимата, когато въздухът е още по-замърсен.

Тук отново на помощ ни се притича йогата и една от многото й ползи. За да я практикуваме правилно, е важно да обърнем внимание на основата й – правилната техника за дишане. Овладеем ли го, не само че ще имаме много по-продуктивни тренировки, но и ще можем да се преборим с редица здравословни проблеми.

Йога дишането ни помага да се преборим с вируса и стреса

Като вирус, който засяга дихателната система и често води до усложнения в именно тази област, за COVID е особено важно да бъде атакуван с именно такива техники за дишане. Специалисти посочват, че йогата е най-доброто решение за справяне с вируса, защото едновременно спомага функцията на белите дробове, но и помага за психичното ни здраве.

Според проучванията правилната дихателна техника има силата да засегне нашата парасимпатикова нервна система, която отговаря за реакцията на тялото “бий се или бягай”, и следователно намаля нивата на стрес и притеснение в момент на затруднение.

Затова и ви предлагаме днес да отделите 20 минути от деня си, за да се възползвате от ползите на йога дишането с тази кратка тренировка:

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър
Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.

Какви са ползите от пиенето на чай?
Здраве14 ОКТОМВРИ 2022

Какви са ползите от пиенето на чай?

Есента е одеяло, меки пантофки, хубава книга и ... чаша горещ чай.

Кампанията „Заедно сме в борбата срещу акнето“ на BIODERMA стартира с безплатни прегледи
Здраве06 ОКТОМВРИ 2022

BIODERMA дава старт на „Заедно сме в борбата срещу акнето“

Осмото издание на национална кампания предоставя възможността за безплатни прегледи при дерматолог в периода 5-20 октомври.

Полезните храни през есента са толкова много
Здраве02 СЕПТЕМВРИ 2022

Полезните храни през есента са толкова много

Сезонът, пълен с плодове и зеленчуци, които са се радвали цяло лято на слънцето.