Здраве & Фитнес : Здраве10 ФЕВРУАРИ 2017

Тялото ви се опитва нещо да ви каже

7 предупредителни знака, че нещо не е наред със здравето ви

Телата ни винаги намират начин, за да ни подскажат, когато нещо не е наред със здравето ни. Дори когато проблемът изглежда, че е от неврологично естество, организмът ни реагира на физическо ниво.

И въпреки, че телата ни могат да бъдат изключително добри комуникатори, ние не винаги се вслушваме в тях. А това не е никак добре, тъй като те имат способността по най-добрия начин да покажат, когато имат нужда от помощ. Ние сме събрали седем от най-честите и важни признаци, че тялото ви “крещи” за помощ.

Увеличено желание за сладки храни
Нашите диети играят жизненоважна роля, когато става въпрос за развитието не само на нашия мозък, но и на правилната функция на органите. Повишеноте желание за сладки храни означава, че е време да направите промяна в начина си на хранене. Започнете да се храните здравословно и се придържайте към режим, колкото и да ви е трудно. Гладът ще намалее с времето.

Увеличено желание за солени храни

Солта е минерал, от който телата ни се нуждаят, за да функционира по най-добрия начин. Ако сте спортист, вие се нуждаете от още повече сол, за да се противодейства на загубата на голямо количество минерали по време на активност. Ако в последно време изпитвате глад за нещо солено, най-вероятно тялото ви подсказва, че не му давате достатъчно от този минерал.

Кожата ви е станала изключително суха

Ако напоследък кожата ви е станала по-суха от обикновено, може тялото ви да страда от недостиг на витамин Е. Затова помислете за диетата си и увеличете приема на риба, ядки и здравословни мазнини.

01d1761edb6c963f81aefeb549768ab4

Проблеми със съня
Ако напоследък имате проблеми със съня – трудно заспивате или не спите изобщо, това може да е сигнал, че на тялото ви му липсва магнезий (който подпомага активността на невроните) и калий (който е важен хранителен елемент за мозъка, сърцето и мускулите). Опитайте се да ядете повече зеленолистни зеленчуци, ядки и банани, за да намалите проблемите със съня.

Кръв в устата или венците
Когато започне устата или венците ви да кървят и няма видна причина за това, това обикновено се свързва с липсата на витамин С. Също така това може да е признак, че не се грижите достатъчно за хигиената на устната ви кухина.

Крехки нокти или коса
Този сигнал е много сходен със сухата кожа, тъй като това е признак за недостиг на витамини. Ниските нива на витамините от B групата или на калция може да накарат ноктите или косата ви да станат по-сухи и лесно чупещи или накъсващи се. Отново трябва да обърнете внимание на диетата. Яжте повече храни с калций или пълнозърнести храни.

Повижено желание за морски храни
Има две възможни причини защо тялото ви да има нужда от прием на повече морски дарове. Това може да се дължи както на недостиг на хранителни вещества или минерали, така и на недостиг на йод. Най-вероятно тялото ви изгаря повече протеини, а морските дарове в умерени количества са здравословната опция да си ги набавите.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър
Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.

Какви са ползите от пиенето на чай?
Здраве14 ОКТОМВРИ 2022

Какви са ползите от пиенето на чай?

Есента е одеяло, меки пантофки, хубава книга и ... чаша горещ чай.

Кампанията „Заедно сме в борбата срещу акнето“ на BIODERMA стартира с безплатни прегледи
Здраве06 ОКТОМВРИ 2022

BIODERMA дава старт на „Заедно сме в борбата срещу акнето“

Осмото издание на национална кампания предоставя възможността за безплатни прегледи при дерматолог в периода 5-20 октомври.

Полезните храни през есента са толкова много
Здраве02 СЕПТЕМВРИ 2022

Полезните храни през есента са толкова много

Сезонът, пълен с плодове и зеленчуци, които са се радвали цяло лято на слънцето.