Кафето помага в борбата с килограмите

Ето защо трябва да го пием преди тренировка

Имаме добра новина за почитателите на кафето! Напитката, без която не можем сутрин, всъщност ни помага и в борбата с излишните килограми. 

Оказва се, че пиенето на чаша кафе преди тренировка всъщност може да доведе до доста по-добри резултати. Ново проучване, публикувано в International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, проведено сред над 1000 атлети показва, че тези, които преди тренировка са приели кофеин, изгарят 15% повече калории в първите три часа след спортуване от тези, които не са приели енергизиращата съставка. 
Кафето помага в борбата с килограмите
Това обаче не е всичко. 
Кофеинът се свързва и с подобряване на кръвообращението и с намаляване на болката в мускулите, по време на тренировка. Освен това според учените той намалява загубата на мускулна маса, която е естествен процес при стареенето. Ако се консумира редовно, кофеинът помага на тялото да запази добрата си форма и стегнатост, и намалява вредите, които годините ни нанасят.

Ако пък сте от хората, които обичат да пият кафе, след като са си тръгнали от фитнеса, това също няма да навреди. Кофеинът, поет след тренировка, увеличава синтезирането на гликоген в тялото до 66%. Гликогенът е много важен, особено при натоварване, тъй като осигурява нужната енергия и по-голяма издръжливост. Така че смело посягайте към еспресото!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Прекалено многото сън вреден ли е за здравето?
Здраве10 МАРТ 2023

Прекомерният сън вреден ли е за здравето?

Сънят, повече от 8 часа на ден, не е здравословен навик. Лекарите ни обясняват защо.

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър
Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.

Какви са ползите от пиенето на чай?
Здраве14 ОКТОМВРИ 2022

Какви са ползите от пиенето на чай?

Есента е одеяло, меки пантофки, хубава книга и ... чаша горещ чай.