Гладувала ли е Пипа преди сватбата?

Почти всяка булка се подлага на този натиск

Най-лошото нещо, което може да направи една булка преди сватбата си, е да „издевателства“ над организма си в опит да свали скоростно „излишните“ килограми. Фактът, че го правят почти всички булки, не е изненадващ – прекалено много статии са изписани по темата, а самите бъдещи съпруги изчитат всички възможни съвети за това как да влязат във форма, как да имат най-красивото тържество, как да си направят най-подходящия грим… Изглежда самата Пипа Мидълтън не си е спестила тези усилия в името на перфектната си визия в сватбения си ден. Най-известната булка на годината също се е подложила на това, което на Албиона наричат “Shedding Before the Wedding” – спазвала диета, и то каква!!!

Диетата с име „The Sirtfood diet” включва консумирането само на 20 вида „одобрени“ храни. Сред тях са такива като кейл, кафе, какао и вино – те са с високо съдържание на полифеноли и микроелементи, които активират гените на метаболизма (по-известни като „гените на слабостта“, което е по-скоро притеснително).

Гладувала ли е Пипа преди сватбата?

Диетата протича в две фази.

Първата от тях продължава една седмица и се състои от два етапа. В първите три дни се консумират по 1000 калории на ден, които се съдържат в три зелени сока и в едно основно ястие, което е приготвено само от позволените от диетата продукти.

Втората фаза протича в две седмици и е т. нар. „поддържаща фаза“ – тя включва две основни ястия и един сок на ден.

Тревожното в диетата „The Sirtfood diet” е моментът с приемането на 1000 калории на ден. Не е потвърдено, че е безопасно да се приемат по-малко от 1200 калории на ден, дори и за хората, които имат нужда да се лишат от килограми. Просто е: приемането на 1000 калории не осигурява достатъчно хранителни вещества и енергия на организма – това е прекалено стресиращо. Особено в момента на подготовка на сватба, когато булката се нуждае от цялата енергия за организиране на тържеството.

Гладувала ли е Пипа преди сватбата?

Пипа Мидълтън попадна под светлините на прожекторите след сватбата на сестра си Кейт през 2011 г. От този момент всяко нейно действие е разглеждано под лупа. Това задължава сестрата на херцогинята на Кембридж да превърне тренировките и здравословното хранене в начин на живот. За разлика от нея много жени се подлагат на изключителен натиск да отслабнат бързо преди големи събития в живота си – именно към тези моменти критериите на обществото са най-високи.

Предвид големия интерес към сватбата на Пипа Мидълтън и Джеймс Матюс, е разбираемо защо тя също се е подложила на тази нелека диета.

Всеки иска да отбележи този ден по най-добрия начин за това – с този ден отпразнуваме любовта си. Сватбата е празник на връзката и на емоционалния ни ангажимент към партньора и с визията си булката иска да пресъздаде идеята за това. Това е цената на “Shedding Before the Wedding”.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Прекалено многото сън вреден ли е за здравето?
Здраве10 МАРТ 2023

Прекомерният сън вреден ли е за здравето?

Сънят, повече от 8 часа на ден, не е здравословен навик. Лекарите ни обясняват защо.

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър
Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.

Какви са ползите от пиенето на чай?
Здраве14 ОКТОМВРИ 2022

Какви са ползите от пиенето на чай?

Есента е одеяло, меки пантофки, хубава книга и ... чаша горещ чай.