Четири неща, които не трябва да липсват във вашата закуска

Направете първото хранене от деня си най-полезното

Да пропускаме закуската вече е демоде.

Отдавна диетолозите и експертите опитват да ни убедят в това с факти – когато имаме три основни хранения в деня минимум, лесно регулираме кръвната си захар и предотвратяваме преяждането по-късно.

Ако въпреки това все още изпитвате затруднение да закусвате всеки ден, може би тези съвети ще ви помогнат. Според експертите тези четири елемента от закуската не трябва да липсват в ничия сутрин:

  • Зеленчуци – Да, рядко си представяме сутрешния тост редом до броколите, краставиците или спанака, но именно зеленчуците правят закуската по-засищаша, а също така и хидратираща заради високия процент вода в зеленчуците.
  • Протеин – За повече енергия и за по-дългосрочно засищане на глада добавете някакъв тип протеин в закуската. Дали ще добавите протеин на прах към овесените ядки, или ще изберете да комбинирате някакъв тип колбас с препечените филийки – изборът е ваш.
  • Естествени пробиотици – Киселото мляко е едно от най-хубавите неща, които можете да добавите към закуската си, за да си подсигурите комфорт и енергия през деня, избягвайки храносмилателните проблеми.
  • Нетрадиционни съставки – Закуската е по-различна от останалите хранения за деня и с това тя предлага множество възможности. Експериментирайте със съставките на овесените ядки и добавете нещо, което иначе не бихте като пчелен прашец за повече витамин B или пък поръсете малко семена за повече полезни мазнини – възможностите са неограничени.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър
Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.

Какви са ползите от пиенето на чай?
Здраве14 ОКТОМВРИ 2022

Какви са ползите от пиенето на чай?

Есента е одеяло, меки пантофки, хубава книга и ... чаша горещ чай.

Кампанията „Заедно сме в борбата срещу акнето“ на BIODERMA стартира с безплатни прегледи
Здраве06 ОКТОМВРИ 2022

BIODERMA дава старт на „Заедно сме в борбата срещу акнето“

Осмото издание на национална кампания предоставя възможността за безплатни прегледи при дерматолог в периода 5-20 октомври.

Полезните храни през есента са толкова много
Здраве02 СЕПТЕМВРИ 2022

Полезните храни през есента са толкова много

Сезонът, пълен с плодове и зеленчуци, които са се радвали цяло лято на слънцето.