Спорт вместо ботокс?

6 причини да спортувате за младост

Жените днес имат приоритет: да продължават да бъдат привлекателни не само на 30, но и на 40 и дори на 50 години. За съжаление естествните физиологични процеси с времето взимат своето. Това е причината в ход да влизат всякакви средства, способни да върнат младостта. Едно от най-популярните днес е инжекцията ботокс. Но тя помага за лицето. А за тялото? Младостта е не само запазен контур на лицето, но и здраво, стройно и стегнато тяло. Гениално и просто решение са ежедневните физически упражнения.

Те притежават всички търсени преимущества, за да върнат или запазят младостта на тялото ви. Но някои са най-важни.

ФИЗИЧЕСКА И ДУХОВНА ХАРМОНИЯ

Йога и други подобни източни практики са способни да върнат баланса на физиката и на психиката, да поддържат фигурата стройна и гъвкава и мускулите в тонус. Бонус е уравновесеното психическо състояние.

ЗДРАВИ КОСТИ

Редовните упражнения (дори и леки) са чудесна превантивна мярка, която защитава костите от много заболявания, които започват след 40-годишна възраст, като например артрит.

Спорт вместо ботокс?

МУСКУЛЕН ТОНУС

С напредването на възрастта мускулите стават все по-слаби и губят еластичност, което оказва влияние на подвижността и на външния вид. Физическите упражнения са способни да преустановят това – те поддържат мускулите в оптимална форма.

ПРОФИЛАКТИКА НА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ СЪРДЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Спортът кара сърцето да работи постоянно и правилно. По този начин може да се предотвратят редица проблеми със сърцето и да се избегнат сърдечни пристъпи, които са характерни за много възрастни хора.

ДОБЪР НАЧИН ЗА ПО-ИНТЕРЕСЕН И ВЕСЕЛ ЖИВОТ

Ако ви е скучно, се чувствате депресирани и не ви се спортува. Именно тогава спортът е вашето спасение. Той нйоси свежи емоции, оросява мозъка, раздвижва метаболизма , води до физическа и психическа бодрост, помага да се разсеяте от проблемите на ежедневието.

СПОРТЪТ ПОМАГА ЗА НОВИ ПРИЯТЕЛСТВА

Да разширявате кръга си от познати чрез спорт не е сред най-популярните начини за това, но все пак се случва. Спортуването е начин на живот, който свързва хората.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФИТНЕС

Кратка тренировка с Дилета Леота
Фитнес13 СЕПТЕМВРИ 2022

Кратка тренировка с Дилета Леота

Постелка и стена – това е всичко, от което се нуждаем, за да направим тази кратка, но интензивна тренировка.

10-минутна тренировка убиец на мазнини и калории
Фитнес13 МАРТ 2022

Най-релаксиращата тренировка за корем

+ разтягания за гръб

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките
Фитнес12 МАРТ 2022

Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките

Активният начин на живот ни дава възможността да забавим часовника с до 10-12 години