Здраве & Фитнес : Диети19 ДЕКЕМВРИ 2017

Трикове за отслабване от цял свят

Какво правят момичетата във Франция, Великобритания и Япония, за да останат слаби

Все имаме чувството, че дамите по цял свят поддържат перфектна форма много по-лесно от нас. Какви са техните тайни за това? Имат ли някакви трикове?

Оказва се, че културата им на хранене има много голямо значение за тяхната визия. Например, в Малайзия залагат на многото подправки и най-вече на куркумата, която както знаем гори калориите. Във Великобритания пък имат навика да похапват често, но по малко, както съветват и всички диетолози да правим.

Ето защо събрахме някои тайни от цял свят, които можем да приложим и ние у дома.

Великобритания
Британците не обичат големите порции и в ресторантите им се сервират нормални, дори по-скоро малки порции. По техния пример, помислете какво количество си сипвате в чинията и дали наистина имате нужда от толкова ядене.

Трикове за отслабване от цял свят

Френски тайни за красота

Франция
Французойките отдавна се славят със своите грациозни и фини силуети. А как го постигат – като се хранят бавно, в голяма компания, и се отдават на дълги разговори.

Германия
Германките не пропускат закуската и тя задължително включва пълнозърнести храни и плодове. Специалистите по хранене непрекъснато напомнят колко е важно първото ядене за деня. Ако не заредите тялото си правилно на закуска, е много вероятно да се поддадете на меню с много калории по-късно през деня.

Холандия
Изобщо няма да преувеличим, ако кажем, че в Холандия има повече колела, отколкото хора. Карането на колело е втора природа за холандците. Дали отиват на шопинг или на работа, задължително е на колело. Ако и вие превъртите някой и друг километър, може да изгорите до 550 калории за час.

Какво да правим, когато диетите спрат да действат?

Трикове за отслабване от цял свят

Индия
Индииките залагат на движението и най-вече на йогата. Тя прави мускулите фини и издължени, извайва фигурата, а е още по-хубавото е, че учи на дисциплина, самоконтрол и помага неимоверно в здравословен аспект. Въпросът е само да я правим редовно и упорито.

Малайзия
Подправката, която расте в джунглите на Малайзия, съдържа субстанция, наречена куркумин. Учените са открили, че тя потиска растежа на мастната тъкан и изгаря мазнините. Нищо не пречи да я добавяме към менюто си, нали.

Диетата и режимът на супермоделите от 90-те

Япония
Всеизестно е, че липсата на сън може да доведе до натрупване на килограми. Безсънието води до повишаване нивото на коварния хормон на глада, грелин, който е отговорен за усещането за глад, а в същото време редуцира нивото на лептин, който пък ни носи усещането за ситост. Така че е възможно, ако почувствате глад, просто да имате нужда от сън.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.