Здраве & Фитнес : Диети12 АВГУСТ 2020

Правилата за диетата на почивка

Правете тези неща на ваканцията, за да не се върнете вкъщи с повече килограми от нужното

Няколко практични съвета за храненето, които ни помагат да прекараме ваканцията приятно, без да съжаляваме, когато се приберем после и се качим на кантара.

Не, няма да ви казваме да се откажете от десертите, опитването на нови неща и питиетата през почивката (макар че това несъмнено помага). По време на ваканцията всеки иска да разпуска, да провери какво новото място му предлага… а това през голяма част от случаите означава да си похапваме малко повече.

Какво да правим, ако сме нарушили диетата през уикенда

Правилата за диетата на почивка

Затова и е нормално по време на лятната отпуска да забравим за диетите и режимите. За съжаление, след  това често се прибираме вкъщи, качваме се на кантара и установяваме, че цифрата бързо е пораснала.

За да минимализираме този ефект, трябва да следваме няколко съвета от експертите. 

Мисия възможна: Красива кожа в горещините

Не яжте нищо два часа преди лягане

Това е правило, което трябва да спазваме винаги, но го забравяме особено много на почивките. Каквито и преживявания да ви очакват през вечерта, потърсете начин да планирате дейностите си, така че яденето и пиенето на калоричните коктейли да се случва поне два часа преди лягане.

Разхождайте се след вечерята

Представете си го така – вечеряли сте на приятен ресторант с красива гледка, а след хапването се разхождате с половинката или семейството из улиците на града, който сте избрали да посетите, докато нощният бриз ви разхлажда. Не звучи никак зле нали?

С добавянето на такива разходки всяка вечер, можем да помогнем на тялото си по-бързо да усвои храната и едновременно с това ще изгорим допълнителни калории.

Като цяло е важно да си подсигурим достатъчно активности през ваканцията – дълги разходки, плуване и танцуване са сред опциите, които едновременно ни позволяват да изгаряме повече калории и да се забавляваме.

Бронзов тен през цялото лято преди и след почивката в няколко стъпки

Пийте много вода

Алкохолът и по-мазната и солена храна кара тялото ни да се обезводни, а когато сме на чуждо място невинаги спазваме толкова ефективно здравословните си навици. Затова се подсигурете, че пиете достатъчно вода през деня особено когато смятате да прекарате няколко часа на плажа.

Заменете един от десертите за деня с плодове

Все пак няма вълшебен трик – дори и да ни се иска да ядем по три-четири десерта на ден, без да качваме килограми, това не би било възможно. За да намалите изкушението, поръчвайте си плодова салата в ресторанта вместо десерт или хапвайте праскова или друг любим летен плод за следобедна закуска.

Как да се освободим от мислите за работата по време на почивка

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.