Плодовете и зеленчуците врагове на плоския корем

Да, дори сред тях има храни, които ни пречат да се чувстваме и да изглеждаме добре

Внимавайте с тези традиционни здравословни храни, ако искате да имате плосък корем.

Общоприет факт е, че плодовете и зеленчуците са перфектните съставки в здравословната диета и няма как да ни попречат на добрата фигура и плоския корем. Е, не е точно така.

Тези плодове и зеленчуци, макар и принципно полезни, са богати на калории и захари, които натоварват организма ни, ако прекалим с тях. А повечето и лесно може да ни накарат да се чувстваме и изглеждаме подути.

Не ни разбирайте погрешно, в дългосрочен план е по-добре да ядете тях вместо шоколадовото кексче или дюнера, но е важно да го правите в граници. Нали знаете – многото добро също е на лошо.

Банани

Те са едни от плодовете, към които често прибягваме, защото са вкусни, удобни за хапване дори и на път. Но лошото е, че са богати на калории, както и на захари, макар и от естествен произход. Всъщност дори и от банани може да надебелеем, ако прекалим с тях.

Плодовете и зеленчуците врагове на плоския корем

Всъщност те и ябълките са сред най-богатите на захари плодове в традиционната диета у нас. Но понеже ябълките имат и високо съдържание на фибри, които ни засищат повече, а имат и голямо количество вода, са по-малко вредни в диетата ни. Но все пак, не прекалявайте и с тях.

Горски плодове

Макар и да са високи на антиоксиданти, също са много богати на фруктоза, с която не трябва да прекаляваме. Едновременно с това те дразнят стомаха и така може да предизвикат подуване.

Кръстоцветни зеленчуци

Това са броколите, карфиолът, брюкселското зеле и всичките им производни. Въпреки че са много полезни за тялото ни и да са страхотен начин да се заредим с фибри и витамини, с тях също трябва да се внимава. Те се обработват много трудно от тялото и затова след консумирането им често се образуват газове, неразположение и подуване.

По същата причина внимавайте и с бобовите растения.

Плодовете и зеленчуците врагове на плоския корем

Картофи

Те са богати на въглехидрати, и то по-скоро от бързите, които не ни засищат за дълго, а са много калорични – това важи особено много за традиционните жълти картофи.

Още по-лошото е, че те имат вещество, което симулира подобен ефект като от наркотика и водят до пристрастяване. Затова е лесно да прекалим с тях, а същевременно веднъж като хапнем от тях, в следващите дни ще искаме още и още.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.