Здраве & Фитнес : Диети15 НОЕМВРИ 2019

Как готвят жените, които никога не дебелеят

Първите спънки към перфектна фигура се крият в начина, по който подготвяме храната си

Чудите ли се как някои жени успяват да запазят перфектната си фигура постоянно?

Първото място, където може да сбъркаме с диетата си, е на кухненския плот. Още само докато готвим, може да допуснем толкова много грешки, които да ни отдалечат дори повече от мечтаната фигура, без да го осъзнаваме.

Затова надникнахме в навиците за готвенето на жените, които сякаш никога не надебеляват и постоянно успешно контролират теглото си. Те разчитат на няколко трика, които им спестяват калории и улесняват поддържането на фигурата им.

Не прекаляват със солта

Освен че очевидно внимават с количеството мазнина, която използват по време на готвенето, друга съставка, с която рядко прекаляват, е солта. Твърде многото натрий в тялото ни предразполага към задържане на вода и вреди на цялостното здраве.

Как готвят жените, които никога не дебелеят

Добавят повече билки към ястията си

За да допълнят вкуса на гозбите си, жените, които рядко дебелеят, залагат на разнообразните билки. Същевременно по този начин вмъкват повече антиоксиданти към ястията и се възползват от множеството ползи на билките.

Не се страхуват от лютивото

Когато използват подправки пък, залагат на по-лютивите като джинджифил на прах, куркума, чесън на прах, пипер и чили. Всички те спомагат за подобряването на имунната система, метаболизма и обмяна на вещества.

Залагат на традиционното

Хората със стабилно здраве у нас рядко ще си правят рецепти с манго, ананас или аспержи. Вместо това те предпочитат изпитаните ястия, традиционни за местната кухня, с които са отраснали родителите им, създадена с продукти, само характерни за района.

Как готвят жените, които никога не дебелеят

Според множество проучвания, вносната екзотична храна е по-вредна за организма ни, защото е напълно непозната. Нашето тяло наистина е сформирано на базата на това какво ядем, но същото така и на това, което са яли прадедите ни. Ако запознаем организма си с нов продукт, той няма да се обработи толкова успешно, и това ще навреди на здравето и фигурата ни.

Повечето храни обработват термално

По-голямата част от храните, независимо дали са плодове, зеленчуци, месо, риба или варива, са по-полезни след като са обработени термално. Дори продуктите, които сме свикнали да ядем сурови в салата, като например морковите, цвеклото или домата, се обработват по-успешно от организма, когато се задушат предварително.

Най-доброто време да ги ядем пък е веднага след готвенето – според проучванията топлата храна ни засища повече.

6 мита за готвенето, в които да спрете да вярвате

В кухнята на една парижанка

Автор: Ивана Колева

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Диетата на Бионсе с гарантиран успех
Диети12 ЮЛИ 2022

Диетата на Бионсе с гарантиран успех

След раждането на близнаците, Queen Bey се подлага на стриктна диета, за да се върне отново на сцената.

Какво да консумираме вместо паста и хляб?
Диети12 ЮЛИ 2022

Какво да консумираме вместо паста и хляб?

Ето какво да ядем вместо паста и тесто, за да избегнем хранителен дефицит и да следваме балансирано и здравословно хранене.

Диетата за бързо отслабване, която измести средиземноморската
Диети27 МАРТ 2022

Храните, които помагат на сърцето ни

Похапвайте тези храни, за да се радвате на здраво сърце.