Защо мъжете предпочитат доста по-млади жени?

Добре е да знаете това, за да имате едно наум винаги

Те може да са на 50 или на 70, но са влюбени в млади момичета. Откъде идва това увлечение по жени, които могат да им бъдат като дъщери (за някои дори внучка)?

Има няколко причини възрастните мъже да се влюбват в момичета и ще се изненадате колко сходни са те при повечето.

Идеалът за красота

Всеки е достоен за любов и е способен да я провокира. Младата красавица няма нужда от пластични операции, ботокс или тонове грим, за да бъде привлекателна. Някои възрастни мъже след развода си изживяват втора младост и начинът, по който се чувстват, много се доближава до този на младите момичета. Затова и ги харесват толкова.

Мъжете много добре разбират – животът тече бързо, младостта изтича като пясък между пръстите… и няма какво по-добро да направят, освен да се опитат да започнат всичко отначало, докато това все още е възможно. Трудно е в тези случаи да кажем това реална любов ли е или е само игра. Но фактите са си факти – мъжете също се боят от старостта и докато ние се справяме с първите бръчки с помощта на козметични средства и интервенции, те смятат да живеят „вечно“ за сметка на младите си партньорки.

Оттук следва и другото мъжко клише: жените над 30 не са способни на авантюри, докато всяка „лолита“ е готова да се впусне в каквото и да било. Напълно логично е, че майка на три деца не би се навила да скача с парашут. Влюбчивостта обаче няма нищо общо с възрастта или пък с истинската любов и в този смисъл – скачането напред с глава в празен басейн е много по-лесно за този, когото вкъщи не го чака никой.

Защо той обича теб, но спи с други

Власт и доминиране

Ако жената е самостоятелна, независима и постига всичко сама, на практика тя става неуправляема. Но с младите момичета е различно – те дори все още не разбират много самия живот. Жените над 30 знаят как да се държат в леглото, знаят как да получат това, което искат, знаят доста за живота. Мъжете си мислят, че не могат да им дадат много. Но с младите момичета могат да се почувстват отново като закрилници: да усещат погледите на възхищение и да знаят, че тя има нужда от него до себе си.

Липсата на опит на младите момичета дава на мъжете усещане за собствено превъзходство и доминиране. С други думи – един чудесен начин да утешат собственото си его.

Защо мъжете предпочитат доста по-млади жени?

Разликата между Джордж Клуни и Амал Клуни е 17 години. 

Да прилича на майка им

Възрастен мъж, който е избрал за своя спътница значително по-млада от него жена, заявява: „майка ми винаги е изглеждала на 30, за мен тя е идеал и искам, като погледна жената до себе си, тя да прилича на нея.“

Концепцията за „нормалност“ на брака е закодирано още от родителите ни. И тази формула работи и за мъжете, и за жените. Не е чудно, че в повечето случаи дъщерите с малки промени повтарят съдбата на майките си.

Отдавна известен факт е, че „вътрешното дете“ във всеки мъж остава доста по-дълго и щателно пазено от него в сравнение с това у жените. Затова силната половина на човечеството несъзнателно се стреми към по-младото поколение жени. Колкото и смешно да звучи или да е клише, мъжът никога не иска да се раздели с детството си. Необходимостта от порастване за него е истинска трагедия. И си търси красиви играчки, които да му помогнат да задържи детството си!

Как да сведем риска от изневяра до нула

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...