Защо той обича теб, но спи с други?

Мъжът не е способен да спи с жена, която уважава повече, отколкото желае

Съществуват много двойки, в които партньорите се уважават взаимно, но не изпитват сексуално привличане помежду си.

Не защото нямат сексуално желание. Просто всеки от тях има сексуални фантазии, които не смее да реализира с партньора си. Защото го уважава!

Тя не смее да изпита животинско влечение, да усети „мръсен“ оргазъм. Той харчи за проститутки, а пред жена си пада на колене и се кълне, че я обича.

Защо се получава така, че човек обича партньора си, но си фантазира за секс с други?

Зигмунд Фройд описва този феномен като „Мадона-Блудница“. В съзнанието на мъжа има конфликт между тези два образа на жената и той става неспособен да пожелае „Мадоната“ и да свърже Майката и Обикновената жена. Стига се до там, че мъжът започва да критикува жената за неща, които майката на неговите деца не би трябвало да прави. Тя е длъжна да остане „Мадона“, а той да спи с жени, които са далеч от този нравствен идеал.

Оралният секс не е мръсна дума

Много жени пък не желаят да се „принизяват“ до това да изпълняват всичко в секса – те не са „някакви си проститутки“. Всеки път, когато жената демонстрира превъзходство над мъжа – колко е способна, умна, успешна – тя потиска мъжкия потенциал, както сексуален, така и жизнен. А след това се учудва защо не им се получава в секса.

Случва се така, че след раждането на детето, жената се отказва от ролята на любовница в името на ролята на майка. Според Фройд, за да се появи у мъжа желание към жената, която той отъждествява с Мадона или Майка, в съзнанието си той трябва да я „унизи“:За да се увеличи либидото, то има нужда от ограничение, съпротивление. Хората създават условни бариери, за да могат да се наслаждават на любовта. Във времена, в които любовта не срещала никакви ограничения, като в античната култура например, тя била обезценена, а животът бил пуст.

От тези размисли на Фройд можем да направим извод, че, за да бъде желана от мъжа, жената трябва винаги да балансира на границата между Мадоната и Блудницата. Същото се отнася и за мъжете: рано или късно добрите момчета доскучават на жените.

Лоши майки ли са жените, които продължават да обичат секса?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс18 СЕПТЕМВРИ 2019

Една трета от хората се връщат при бившия си. Да го направим ли и ние?

Това проучване показва интересен поглед върху темата

Връзки & секс15 СЕПТЕМВРИ 2019

По-грозните мъже ни правят по-щастливи?

Колкото по-секси е съпругът, толкова по-стресирана е жената и рискът да се чувства потисната и недооценена скача

Връзки & секс09 СЕПТЕМВРИ 2019

Когато любовта дойде, без да сме готови за нея

Точка 3 описва едно от основните умения на хората да изграждат щастливи връзки. Обърнете му внимание!

Връзки & секс29 АВГУСТ 2019

Да, можеш да го накараш да се влюби в теб отново

Върнете лесно тръпката и близостта си, когато усетите, че във връзката е започнало да настъпва охладняване