Важните житейски уроци, които детето няма да научи в училище

Тези 5 неща са ключови за успеха в живота

Докато класните стаи са временно затворени, не забравяйте да научите децата си и на тези уроци.

Това са онези поуки от живота, които са от най-важните за учене. И докато училището е академично и подготвя децата за справяне със стандартните тестове, родителите са тези, които трябва да подготвят малките хора за справяне с тестовете на живота.

Да защитават мнението си и да се застъпват за себе си

Ако не поискаш, няма да получиш. Това е простичка истина в живота, която и възрастните често трябва да си припомнят. Не, тук не става дума за егоизъм и за получаване на гърба на другия. Тук става дума за това, че ако детето не изрази гласно желанията си и не застане зад тях, няма как нито родители, нито учители да знаят какво го вълнува и интересува.

Важните житейски уроци, които детето няма да научи в училище

Без значение дали става дума за записване за преразглеждане на оценка, която изглежда нечестна, или за начина, по който другите се държат с него, родителите трябва да научат децата си да кога и къде имат право да се застъпят за себе си.

Защо е важно да четем на детето от книга, а не от таблет

Да помогнете на децата си да разберат как да поискат това, от което имат нужда, е начин да ги подготвите за голямата роля на възрастен.

Да се научат как да приемат провала

Дете, което може да се изправи само, след като е паднало по лице, и да продължи без страх, ще постига успехи като възрастен. Помогнете на детето си, като създадете стратегия, която превръща грешката в решение на проблем. А още по-добре би било, ако следващия път, когато се провалите в нещо, обясните на детето си какво се е случило и дори поискате съвета му.

Важните житейски уроци, които детето няма да научи в училище

Как да се държи с другите

Макар и в детската градина да се обръща специално внимание на емпатията, училището поставя повече изискванията, оценките стават най-важни и сякаш грижата за другите остава на заден план. А отношението към приятелите, близките и дори непознатите си остава сред най-важните критерии за успех в живота и в работната среда.

Животът на една майка в 30 откровени рисунки

Старайте се винаги да показвате пред детето си загриженост за другите, от използването на “моля” и “благодаря” до изпращането на картички и подаръци и участието в благотворителни каузи.

Важните житейски уроци, които детето няма да научи в училище

Имайки предвид поколението, което расте забило нос в телефони и таблети, едно от важните умения се оказва разговорът с възрастните. Да научите детето как да се отнася с възрастните, започвайки от това как да отговаря учтиво на въпроси, означава да му предадете умение, което ще служи на бъдещия възрастен за успешното реализиране в реални живот извън училище.

Да се концентрират

В истинско предизвикателство за малчуганите се е превърнало съсредоточаването върху едно отделно занимание, защото децата днес са заети едновременно и с гледане на телевизия, и с писане на домашното. Обмислете определяне на вечер, в която всички отвличащи вниманието технологии за изключени, а вечерта е посветена на разговори и занимания със семейството.

Трите фатални грешки във възпитанието на децата

Гледането на готварски предавания спомага за развитието на децата

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЕМЕЙСТВО

Отглеждате детето си сама? Запомнете тези 7 важни съвета
Семейство28 СЕПТЕМВРИ 2021

Отглеждате детето си сама? Запомнете тези 7 важни съвета

Най-важният урок - погрижете се първо за себе си, защото щастливата майка възпитава щастливи деца

Храните, които са забранени през лятото
Семейство30 АПРИЛ 2021

Семейните вечери помагат както за развитието на децата, така и за щастието на възрастните

Проучванията доказват, че хората, които се хранят с близките си често, живеят по-дълго

Празнично щастие в домовете на звездите
Семейство05 АПРИЛ 2021

Празнично щастие в домовете на звездите

Надникваме в семейната идилия на Виктория и Дейвид Бекъм, Ева Лонгория и Хосе Бастон, Джиджи Хадид и Зейн и още звездни двойки