Психология : Better me02 ФЕВРУАРИ 2021

10 жени за най-глупаво похарчените пари в живота им

Изводът от техните признания е да не се водим по околните – особено когато става дума за пари

И ние правим някои неособено умни решения с парите си – радваме се да разберем, че не сме сами.

Купуваме си дрехи, които никога повече не носим, водим се по тенденции, хорското мнение и влиянието на нереалистични филми. Всички сме виновни в тези лоши ходове с финансите. И макар и да е нормално понякога да се поглезим с нещо приятно, важно е да не оставяме това да се превърне в навик – ако не вярвате, поучете се от чуждите грешки.

Вижте какво разкриват няколко американки пред Financial Diet за най-глупаво похарчените пари в живота им. За щастие, едно от най-честите признания – поръчването на храна, когато можем да си я сготвим у нас, не бе чак такъв проблем през изминалите месеци.

10 жени за най-глупаво похарчените пари в живота им

“Похарчих 20 долара за макарони със сирене от ресторант точно срещу апартамента ми. В някои дни просто искаш това, което искаш, и това, което искаш, е гурме паста, донесена до вратата ти от отсрещната страна на улицата” – Ник, 23 години.

“Имам ужасния навик да си мисля, че трябва да съм “жена професионалист” и осъзнавам, че имам погрешни представи за това какво означава да съм жена. Ще извиня скъпите фризури, маникюри, покупките на кожени чанти за лаптоп, блейзъри и скъпи токчета, защото това е като “бизнес разходи”. Само че това са разходи, които не мога да игнорирам, а накрая имам с десет повече “чанти за работа”, отколкото всъщност ми трябват” – Сара, 28 години.

Трябва ли да споделяте парите с половинката си

“Купуването и поръчването на храна, която мога да си направя у дома. Купувам си сандвич за офиса, въпреки че можех просто да стана с десет минути по-рано и да си го направя вкъщи. Правя го постоянно” – Джесика, 27 години.

“Модерни дрехи. Таксита. Сметки в барове. Поръчвам вместо да сготвя” – Ерин, 31 години.

10 жени за най-глупаво похарчените пари в живота им

“Когато се преместих в Ню Йорк, имах глупавата представа, че трябва да се държа и да се обличам като Кари Брадшоу. Мислех, че е нормално да харча толкова много пари за модерни обувки, както и че нюйоркчани наистина ядат навън три пъти на ден. Живея в града вече три години и все още се подхлъзвам от импулсите, които този сериал предизвиква у мен” – Криси, 26 години.

Хитри начини как да спестим пари

“Глупавият брънч. Заради глупавия брънч никога няма да съм собственик на имот” – Али, 23 години.

“Харча за грим, прически, маникюр и до голяма степен го правя заради харесванията в Instagram. Това е може би най-тъжното нещо за мен” – Наоми, 27 години.

10 жени за най-глупаво похарчените пари в живота им

“Бюти продукти. Харча стотици долари само за година, и то за маски за коса, терапии за нокти, козметични процедури и избелване на зъбите. И не мисля, че даже има промяна” – Симон, 29 години.

“Съгласявам се да правя неща с богатите си приятели, на които все още им помагат родителите им. Казвам им “да” и всеки път съжалявам за това. Наистина трябва да спра да общувам с тези хора” – Линдзи, 29 години.

“Отпразнувах началото на новата си работа, като си купих чифт Louboutins… и след това ме уволниха шест месеца по-късно. Ха-ха.” – Мелани, 27 години.

Дами, инвестирайте! Ето няколко съвета как да го направите

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция
Better me07 АПРИЛ 2022

5+1 съвета как да бъдете по-успешни на нова работна позиция

Дайте силно начало на кариерата си

Методът Помодоро и защо работи
Better me30 МАРТ 2022

Методът Помодоро и защо работи

Това е най-ефективният life hack от 1980 насам

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие
Better me08 МАРТ 2022

Четири сутрешни навика, които да усвоим за повече щастие

Какво правят щастливите хора, за да си донесат позитивни емоции още в началото на деня?

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж
Better me06 МАРТ 2022

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж

Понякога собствената ни компания ни е напълно достатъчна